«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες διώξεις...

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες διώξεις και στοχοποιήσεις υπαλλήλων και εκπαιδευτικών και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων, την «παραγωγή» επίορκων χωρίς αντικειμενική βάση, με μοναδικό στόχο την τιμωρία όσων αναπτύσσουν κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κα.
Ευαγγελία Μπεμπή, εκπαιδευτικός στο Νομό Φωκίδας, γνωστή για την εργασιακή, επιστημονική και παιδαγωγική της προσφορά, στην οποία επεβλήθη ποινή, από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φωκίδας, για να την τιμωρήσει ουσιαστικά για την κοινωνική της δράση και να «παραδειγματίσει» τις συναδέλφους της.
Απαιτούμε:
1.    την ανάκληση της ποινής.
2.    την παύση διώξεων που μοναδικό στόχο έχουν την τρομοκράτηση των υπαλλήλων
3.    τη λειτουργία των σχολείων μέσα σε κλίμα δημοκρατίας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού και παιδαγωγικής ευαισθησίας, για την καλύτερη λειτουργία της εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών.
Τέλος, θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις της πρόσφατης νομοθετικής παρέμβασης και η γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας Διοίκησης, της δημόσιας Παιδείας και των λειτουργών της, δεν προσβάλλουν μόνο τους Δημόσιους Υπάλληλους αλλά γενικότερα την κοινωνία.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.