«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνεχίζονται οι Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς στην Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα (12-4-2013) το πρωί, στη Ροδοδάφνη και στον Άγιο Κωνσταντίνο Συμπολιτείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης  της εγκληματικότητας στην περιοχή, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία  αστυνομική επιχείρηση, σε...
καταυλισμούς και σε οικίες Ρομα, με τη  συμμετοχή Αστυνομικών της Ασφάλειας, της Τάξης, της Τροχαίας και της  Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, παρουσία δικαστικού  λειτουργού, με τα εξής αποτελέσματα :
 Ελέγχθηκαν : 20 άτομα και 10 οχήματα.
 Προσήχθησαν : 11 άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 Ενεργήθηκαν : 13 κατʼ  οίκον έρευνες.
 Κατασχέθηκαν : Μια ραπτομηχανή, τρεις λίμπες με 50 κιλά ελαιόλαδο, ένα  αλυσοπρίονο, μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φούρνος μικροκυμάτων, ένας ενισχυτής ράδιο – cd και ένα κρουστικό δρέπανο.
 Υπογραμμίζεται ότι : Oι πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπής  μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφάλειας Αιγίου στον τηλεφωνικό  αριθμό 26910 - 68743 προκειμένου αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία που  κατασχεθήκαν.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι σε καταυλισμούς θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.
***
Συνελήφθη 49χρονη στη Πάτρα για κλοπές

Η δράστιδα αφαιρούσε αντικείμενα ασθενών στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα

Συνελήφθη χθες (11-4-2013) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 49 ετών, σε  βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατʼ  εξακολούθηση.

Ειδικότερα η δράστιδα εισήλθε σε θάλαμο ασθενών της Ορθοπεδικής  Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» στη Πάτρα και  εκμεταλλευόμενη ότι η παθούσα κοιμόταν, αφαίρεσε από το συρτάρι δίπλα  στο κρεβάτι της το κινητό της τηλέφωνο.

Η 49χρονη εντοπίστηκε από συνοδούς ασθενών και από το προσωπικό του  Νοσοκομείου και συνελήφθη από τους Αστυνομικούς οι οποίοι μετέβησαν  άμεσα στο περιστατικό.

Στην κατοχή της 49χρονης βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της παθούσας το όποιο της αποδόθηκε αμέσως.

Από την ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα  (10-4-2013) το απόγευμα, η δράστιδα είχε αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο  την τσάντα της ίδιας νοσηλευόμενης που περίεχε την ταυτότητα της και  διάφορα μικροαντικείμενα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών ενώ οι  έρευνες για εμπλοκή της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.
***
Συνελήφθη ημεδαπός για διάπραξη ληστείας και κλοπών στη Πάτρα

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία και δεκατέσσερις κλοπές σε πεζούς.

Για την αφαίρεση των χρημάτων ο δράστης χρησιμοποιούσε την μέθοδο του εναγκαλισμού

Ο συλληφθείς ήταν παράλληλα μέλος εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε το περασμένο Νοέμβριο και είχε διαπράξει περισσότερες από 70 κλοπές  στη Πάτρα

Συνελήφθη χθες (11-4-2013) το βραδύ, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και κλοπών κατʼ  εξακολούθηση καθώς και για  κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας ενήργησαν  σωματική έρευνα στον 17χρονο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μικρή ποσότητα  ναρκωτικών (κάνναβη) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την ερευνά που ακολούθησε, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πατρών αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία, από τα οποία προέκυψε  ότι ο 17χρονος το τελευταίο τετράμηνο είχε διαπράξει μια ληστεία και  δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπής σε πεζούς στην Πάτρα.

Για την διάπραξη των κλοπών ο δράστης χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη  μεθοδολογία καθότι επέλεγε κυρίως ηλικιωμένους άνδρες τους οποίους  εναγκαλιζόταν αφαιρώντας ταυτόχρονα χρήματα από τις τσέπες τους.


Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής  ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον  περασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν  διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις  κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στη  Πάτρα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη  δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ. (Σχετικό το από 22-11-2013  Δελτίο Τύπου μας)

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.