«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ξεκινάει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ!!!






Ύστερα από τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία, που άρχισε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ στις 9 Δεκέμβρη, ξεκινούν την Πέμπτη 11/4 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στις 10 το πρωί. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.
Στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου έχουν προσκληθεί τιμητικά άνθρωποι της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και της επιστήμης, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μεγάλη είναι και η διεθνής απήχηση του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος. 
Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης στέλνουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλες τις ηπείρους...
(77 μέχρι στιγμής) που συνεχίζει και δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης».
Η έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό είναι εδώ και μέρες έτοιμη για να υποδεχτεί τις εργασίες του Συνεδρίου. Η εθελοντική δουλειά μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα «κόκκινα Σάββατα» που κάλεσαν οι Οργανώσεις του Κόμματος, υπήρξε καθοριστική ώστε την Πέμπτη να είναι όλα έτοιμα στην κορυφαία για το Κόμμα διαδικασία. Εκτός από την αίθουσα Συνεδρίων, όλο το κτήριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό έχει στολιστεί με τα συνθήματα του Συνεδρίου, όπως και οι γύρω δρόμοι. 
Αναντικατάστατη είναι και η προσφορά των μελών του Κόμματος που τις μέρες του Συνεδρίου θα έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του εστιατορίου, από την υποδοχή των υλικών, μέχρι την προετοιμασία του φαγητού και την τακτοποίηση του χώρου. Η τροφοδοσία έγινε με προσφορές στο ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα, τις οποίες συγκέντρωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις. Προσφορές σε κρέας, λαχανικά, φρούτα, χυμούς, αναψυκτικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αφίσες και σημαίες του Κόμματος για το 19ο Συνέδριο κοσμούν εδώ και βδομάδες κεντρικά σημεία στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων. Άλλωστε, οι Οργανώσεις του Κόμματος δούλεψαν τους προηγούμενους μήνες για να διαδοθούν πλατιά οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο, να συζητηθούν τα προσυνεδριακά κείμενα πλατιά με το λαό. Τις πρώτες κιόλας μέρες του Δεκέμβρη η διακίνηση του «Ριζοσπάστη», που φιλοξένησε τις Θέσεις σε ένθετη έκδοση, έφτασε τα 74.000 φύλλα.
Παράλληλα με την εσωκομματική προσυνεδριακή διαδικασία, το ΚΚΕ διοργάνωσε εκατοντάδες συσκέψεις και εκδηλώσεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπου συζητήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα. Την ίδια περίοδο αναπτύχθηκαν σημαντικοί αγώνες της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, από τους οποίους οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες όχι μόνο δεν έλειψαν, αλλά πρωτοστάτησαν για την οργάνωσή τους, συνδυάζοντας τα καθήκοντα της μαζικής, πολιτικής και ιδεολογικής ταυτόχρονα δουλειάς.
Οι Θέσεις της ΚΕ εμπλουτίστηκαν στην προσυνεδριακή διαδικασία με την πείρα από τη δράση των Οργανώσεων και τις κριτικές παρατηρήσεις των μελών, των οπαδών και φίλων του ΚΚΕ.
Η συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τα προσυνεδριακά κείμενα, εκφράστηκε στις ψηφοφορίες που έγιναν στις ΚΟΒ και στις ΟΒ. Για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.
Η έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την παρουσίαση της εισήγησης από την Αλέκα Παπαρήγα, θα μεταδοθεί ζωντανά αύριο Πέμπτη στις 10 π.μ., από την ΕΤ1, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902 καθώς και από το πόρταλ «902.gr».
Επίσης μαγνητοσκοπημένη από την τηλεόραση του «902» μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Κατηγορία: