«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Διαμαρτυρία για τη δίωξη του συναδέλφου Κ. Κορδάτου, προέδρου ΠΕΤΕΕΜ

Ο Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ,  υφίσταται 11/χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια.
Βρίσκεται σε καθεστώς «αυτοδίκαιης αργίας» που άδικα έχει τεθεί από τις 19-12-2012 και, μάλιστα, πριν την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12-11-2012), που κατάργησε το τεκμήριο της αθωότητας, και ενώ η υπόθεσή του εκκρεμοδικεί στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.
Ο Κώστας Κορδάτος, πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ και...
π. διευθυντής του ΤΕΕ – ΕΠΑΛ Καινουργίου, (Πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας), είναι αγωνιστής της εκπαίδευσης με μεγάλη προσφορά στην ΤΕΕ και στην κοινωνία
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πειθαρχικό (ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) τον απαλλάσσει για όλα αυτά που τον κατηγορούσαν. Αλλά δυστυχώς, σε αυτή την ταραγμένη εποχή των εκδικητικών διώξεων εναντίον οποιουδήποτε δε συμφωνεί με όσα γίνονται σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των καθηγητών, προστέθηκε (από τον πρώην Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης) και η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, με συνέπεια να παραδίδεται στην κοινωνική χλεύη κάθε υπάλληλος που διώκεται (δικαίως ή αδίκως), πριν την τελεσιδικία της υπόθεσής του.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας που έχει τεθεί ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, οποία αργία ξεπερνά κατά ένα χρόνο την εξάμηνη ποινή που του επιβλήθηκε για διοικητικές παραλήψεις και θα κριθεί από τα διοικητικά δικαστήρια!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.