«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«Εγκαίνια της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Αγρινίου με αναδρομική έκθεση του Βασίλη Παπασάϊκα»

Την Παρασκευή  11 Απριλίου 2014 στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Αγρινίου στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

 Το εμβληματικό αυτό κτίριο, ευρύτερα ονομαστό και ως «Λαχαναγορά», κτίστηκε το διάστημα 1930-1933 με μελέτη και επίβλεψη του Βασίλειου Κουρεμένου, επί δημαρχίας του Ανδρέα Παναγόπουλου και για πολλά χρόνια αποτέλεσε το κυριότερο κέντρο διεξαγωγής εμπορικών  δραστηριοτήτων.
Ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η αναδρομική έκθεση του Αγρινιώτη γλύπτη  Β. Γ. Παπασάϊκα, ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αγρινίου και...
τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.
Διάρκεια έκθεσης έως 31 Μαϊου 2014.
Ώρες επισκέψεων, καθημερινά: 10.00 πμ - 13.30 μμ & 6.00 μμ - 8.30 μμ,
Σάββατο 10.00 πμ - 1.30 μμ.  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο Βασίλης Παπασάϊκας γεννήθηκε το  1956 στο Καινούργιο Τριχωνίδος. Σπούδασε σχέδιο στο προπαρασκευαστικό εργαστήριο του Βρασίδα  Βλαχόπουλου και γλυπτική στο Α’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει κάνει εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Σημαντικότερα έργα του:
Ανδριάντες: του Παύλου Μπακογιάννη στο Καρπενήσι, του ήρωα Κατσαντώνη στο Καρπενήσι, του Χρυσοστόμου Καραπιπέρη στο Καρπενήσι, του Χαριλάου Τρικούπη στο  Μεσολόγγι (χορηγός η Βουλή των  Ελλήνων), του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Καινούργιο  Τριχωνίδος και στο Αντίρριο.
Προτομές: του ήρωα Ραζή-Κότσικα στο Μεσολόγγι, του Βασιλείου Τατάκη στην Άνδρο, του διευθυντού του ΜΙΤ Μιχάλη Δερτούζου στην  Άνδρο, του Γιάννη Ρίτσου στο Καρλόβασι Σάμου, την κολοσσιαία προτομή του Γεωργίου Καραϊσκάκη στον Ελληνόπυργο Αγράφων, του Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι και του ποιητή Κώστα Χατζόπουλου στο Αγρίνιο.
Επίσης φιλοτέχνησε τους τάφους του Μάνου Χατζιδάκι στη Παιανία και του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά, το άγαλμα της σκεπτόμενης γυναίκας στο Αγρίνιο, το μνημείο των πέντε  πρωθυπουργών στο Μεσολόγγι. Έργα του μνημειακά και προσωπικά ευρίσκονται σε πολλούς δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.