«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή κροτίδων στη Δυτική Ελλάδα

 Συνελήφθη ζευγάρι που πουλούσε κροτίδες, σε περίπτερο, στο Μεσολόγγι
Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερες από 9.500 κροτίδες
Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα
Συνελήφθησαν χθες (16-4-2014) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας άνδρας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών και οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και διάθεση κροτίδων.
Ειδικότερα....
σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, σε περίπτερο της 27χρονης, στο Μεσολόγγι, όπου προσωρινά υπεύθυνος ήταν ο 27χρονος αλλοδαπός, βρήκαν και κατέσχεσαν 9.780 κροτίδες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο .
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Συνελήφθη 59χρονος στον Πύργο, για εμπορία και κατοχή εκρηκτικών υλών
Ο δράστης πούλησε σε 25χρονο υλικά για αυτοσχέδια πυροτεχνήματα
Σε κατάστημα του συλληφθέντα στον Πύργο, κατασχέθηκαν 11 κιλά πυρίτιδας και 148 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι
Συνελήφθησαν σήμερα (17-4-2014) το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής εκρηκτικών υλών.
Πιο συγκεκριμένα, σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στον 25χρονο, βρήκαν στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες πυρίτιδας συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων και 1,6 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, τα οποία και κατέσχεσαν.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι, ο 25χρονος είχε αγοράσει την εκρηκτική ύλη και το βραδύκαυστο φιτίλι, από το κατάστημα του 59χρονου στον Πύργο, προκειμένου να κατασκευάσει αυτοσχέδια πυροτεχνήματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε, στο κατάστημα του 59χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα σαράντα τρεις σακούλες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους έντεκα κιλών και 148 μέτρα περίπου βραδύκαυστο φιτίλι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου. 

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την εμπορία και κατοχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, που κατείχαν και διέθεταν κροτίδες
Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 15.500 τεμάχια
Συνελήφθησαν χθες (15-4-2014) το απόγευμα, στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, τρεις άνδρες (δύο ημεδαποί και ένας Βούλγαρος), ηλικίας 68, 18 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής κροτίδων, όπλων και πυρομαχικών.
Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εμπορίας και κατοχής παράνομων κροτίδων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σε έρευνες που ενήργησαν οι Αστυνομικοί, στις οικίες των τριών δραστών, στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τα εξής :
  • 15.720 κροτίδες
  • Δύο καπνογόνα
  • Μία σιδερογροθιά
  • Ένα φυσίγγιο και ένα κάλυκα πολεμικών όπλων
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
Συνελήφθη 68χρονος στη Μυρσίνη Ηλείας για κατοχή κροτίδων
Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 6.000 τεμάχια
Συνελήφθη σήμερα (16-4-2014) το πρωί, στη Μυρσίνη Λεχαινών Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και κατοχή κροτίδων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο κατάστημά του 68χρονου, στη Μυρσίνη, βρήκαν και κατέσχεσαν 50 κροτίδες, τα οποία ο δράστης διέθετε προς πώληση.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 68χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα 6.400 κροτίδες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.