«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 52χρονος στο Αγρίνιο που τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο με κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθη χθες (24-4-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για θανάτωση σκύλου και παράνομη κατοχή και χρήση όπλου.
Ειδικότερα....
χθες το απόγευμα, στη Νεάπολη Αγρινίου, ο 52χρονος θανάτωσε σκύλο 24χρονου ημεδαπού, πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο, το οποίο μαζί με το νεκρό ζώο απέρριψε σε κοντά σε ποτάμι της περιοχής.
Κατά τη διαφυγή του ο 52χρονος, με το αυτοκίνητο του τραυμάτισε ελαφρά τον 24χρονο που επιχείρησε να τον σταματήσει.
Για την ανεύρεση του δράστη, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, λίγες ώρες αργότερα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία. 

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές μετά από τροχονομικό έλεγχο
Ο δράστης είχε αφαιρέσει δίκυκλο και είχε διαρρήξει δύο Ιερούς Ναούς στην Αμφιλοχία και στην Άρτα
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, τρεις κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο δεκαήμερο, στην Άρτα και στην Αμφιλοχία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού, για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, προχθές (23-4-2014) το βράδυ, στην Αμφιλοχία, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, σε δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 20χρονος προέκυψε ότι, είχε κλαπεί την 17-4-2014, από 67χρονο ημεδαπό στην Άρτα.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 20χρονος είχε διαπράξει πριν από τέσσερις μέρες περίπου, ακόμα δύο κλοπές, σε Ιερούς Ναούς. Πιο συγκεκριμένα ο δράστης διέρρηξε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Χρυσορράχη Αμφιλοχίας και τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Περδικορράχη Άρτας. (Σχετικό το από 25-4-2014 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου) .
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού. 

Συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός στον Πύργο Ηλείας, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 55.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (25-4-2014), το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 65χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 65χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 59.368,44 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».