«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη
της Λαϊκής Συνέλευσης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Όπως αναφέρει στο προοίμιο της  
«το ελληνικό κράτος, από την ίδρυση του, 
έως και τον «Καλλικράτη»,
αποτέλεσε κεντρικό μηχανισμό απόλυτης συγκέντρωσης
και διαχείρισης του συνόλου της εκτελεστικής εξουσίας.
Η παλιά Κοινότητα,
ο παραδοσιακός λαϊκός θεσμός,
κατάντησε σωστή σκιά».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Για το πολιτικό πλαίσιο και τη σημασία των τοπικών εκλογών το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ θεωρεί ότι «η Καλλικρατική διοίκηση (τοπική αυτοδιοίκηση του Μνημονίου) αποτελεί, αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής, ιδεολογικής, και οικονομικής λειτουργίας του αστικού κράτους, που εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη αναπαραγωγή των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης. Οι λειτουργίες της σχετίζονται με σημαντικότατες πολιτικές και ιδεολογικές πλευρές, που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη οργάνωση του συνασπισμού εξουσίας σε τοπικό επίπεδο.
Επίσης, όπως αναφέρεται, «οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε περίοδο έντασης της επίθεσης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του συστήματος. Μιας επίθεσης που θα επιδεινώνει δραματικά την κοινωνική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων».
Ιδιαίτερα επικριτική είναι η διακήρυξη σε ότι αφορά τη λειτουργία και τις στοχεύσεις των αυτοδιοικητικών διοικήσεων των τελευταίων 40 χρόνων στο Δήμο Αγρινίου.
«Ο Δήμος Αγρινίου», αναφέρει, «όπως και κάθε Δήμος αυτής της χώρας, ιδιαίτερα τα τελευταία 40 χρόνια, ήταν αναπόσπαστο και λειτουργικό μέρος του κρατικού μηχανισμού, που οργάνωσε σε τοπικό επίπεδο έναν συνασπισμό οικονομικών τοπικών συμφερόντων,