«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές ακόμα μία σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες στην Πάτρα
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές γυναίκες
Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών
Οι δράστιδες με ταυτότητα άνοιγαν ξεκλείδωτες πόρτες διαμερισμάτων
Οι συλληφθείσες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 130.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική ερευνά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα αποτελούμενη από τρεις γυναίκες, οι οποίες ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει τους τελευταίους τρεις μήνες, δεκαπέντε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές γυναίκες Ρομά, ηλικίας 39, 36 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα...
την 5/4/2014 το πρωί, οι δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, 40χρονου ημεδαπού στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.
Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσακισμένο Δελτίο Ταυτότητας, το οποίο οι δράστιδες χρησιμοποιούσαν για την απασφάλιση των σπιτιών.
Από την Αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστιδες ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, είχαν διαπράξει άλλες δεκατέσσερις κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κοσμήματα και τιμαλφή αξίας μεγαλύτερης των 90.000 ευρώ, καθώς και χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 40.000 ευρώ περίπου.
Για την διάρρηξη των οικιών οι συλληφθείσες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, μεταβαίνοντας πρωινές ώρες σε διαμερίσματα, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και με τη χρήση ταυτότητας ή κάρτας απασφάλιζαν τις πόρτες των σπιτιών που ήταν κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο πρόληψης τέτοιων φαινομένων συμβουλεύει τους πολίτες να μην ξεχνούν να προβαίνουν στα στοιχειώδη μέτρα φύλαξης των οικιών τους, κλειδώνοντας τις πόρτες και ασφαλίζοντας τα παράθυρα των σπιτιών, όταν απουσιάζουν ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα. 

Συνεχίζονται οι επισταμένοι έλεγχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας για την προστασία του περιβάλλοντος στον Αλφειό ποταμό
Συνελήφθη 30χρονος για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών από παραποτάμια περιοχή
Αναζητούνται οι συνεργοί του, ενώ κατασχεθήκαν δυο φορτηγά και τρία μηχανήματα έργων
Συνελήφθη χθες (5-4-2014) το πρωί, σε παραποτάμια περιοχή του φράγματος Αλφειού, στη Φλόκα Αρχαίας Ολυμπιάς, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του όποιου και συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 30χρονο, να οδηγεί ένα Φορτηγό Δημοσίας Χρήσης φορτωμένο με αμμοχάλικο, το όποιο είχε εξορυχθεί πριν λίγη ώρα από παραποτάμια περιοχή του Αλφειού.
Σε μικρή απόσταση, εντοπίστηκε και δεύτερο φορτηγό αυτοκίνητο το όποιο οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν αλλά, ο οδηγός του το εγκατέλειψε και κατάφερε να διαφύγει.
Επίσης σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο όπου είχε γίνει η εξόρυξη, στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα αμμοχάλικου, έτοιμο για φόρτωση, ενώ συνολικά βρέθηκαν και άλλα τρία μηχανήματα έργων (ένας τροχοφόρος φορτωτής και δύο ερπιστιοφόροι γερανοί) των οποίων οι χειριστές αναζητούνται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ τα πέντε οχήματα κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας. 

Ταυτοποιήθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμα καλλιεργητή ναρκωτικών στην Ηλεία
Ο δράστης είχε φυτέψει 50 δενδρύλλια κάνναβης σε δασική περιοχή στη Βουπρασία τα οποία είχαν εκριζωθεί από τους Αστυνομικούς
Ταυτοποιήθηκαν μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα των Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμα καλλιεργητή ναρκωτικών στην Ηλεία.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 44 ετών και ενός ακόμα συνεργού τα στοιχεία ταυτότητα του όποιου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.
Ειδικότερα πριν επτά μήνες περίπου, στη δασική περιοχή Τραγάνι, στη Δάφνη Βουπρασίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, είχαν εντοπίσει πενήντα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων περίπου το καθένα, τα οποία ήταν ώριμα για συγκομιδή και κάτω από πλήρη φυσική κάλυψη την οποία παρείχε η χλωρίδα του δάσους.
Από τα στοιχεία που είχαν προκύψει δεν είχε εντοπιστεί ο δράστης και τα δενδρύλλια είχαν εκριζωθεί και κατασχεθεί από τους αστυνομικούς.
Από την πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι φυσικές και βιολογικές μεθόδους ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του ενός καλλιεργητή ενώ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
Ο 44χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.