«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν έξι αρπαγές τσαντών στην Πάτρα

Δράστης είναι ένας 43χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έξι αρπαγές τσαντών που είχαν συμβεί τους τελευταίους δυο μήνες στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι απότοκος πολυήμερων και στοχευμένων αναζητήσεων των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για την διαλεύκανση περιπτώσεων αρπαγής τσαντών που συνέβαιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη πόλη.

Ειδικότερα....
ο δράστης επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού πλησίαζε πεζές γυναίκες στην Πάτρα και με αιφνιδιαστική κίνηση τους αφαιρούσε τις προσωπικές τους τσάντες.

Από την έως έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις αρπαγής τσαντών που διέπραξε ο 43χρονος. Πιο συγκεκριμένα :

    Την 17-1-2014 αργά το βράδυ, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου αφαίρεσε από 48χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό πόσο, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα,
    Την 24-1-2014 αργά το βράδυ, στην οδό Ολύνθου, αφαίρεσε από 43χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό πόσο, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της αντικείμενα,
    Την 27-1-2014 το βράδυ, στην Πλατεία Μαρουδα αφαίρεσε από 26χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό πόσο, δυο κινητά τηλέφωνα και προσωπικά της αντικείμενα,
    Την 23-3-2014 το βράδυ, στην οδό Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου αφαίρεσε από 77χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε 90 ευρώ, και ένα κινητό τηλέφωνο,
    Το ίδιο βράδυ, στην διασταύρωση των οδών Βουλγάρεως και Λόντου αφαίρεσε από 32χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό πόσο, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και άλλα προσωπικά της μικροαντικείμενα,
    Την 26-3-2014 το απόγευμα, στην οδό Φλέμινγκ, αφαίρεσε από 48χρονη ημεδαπή την τσάντα της που περιείχε 1030 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 43χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Υπογραμμίζεται ότι ο δράστης, ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών αλλά δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα και σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Συνελήφθη 52χρονος δραπέτης των Αλβανικών φυλακών στην Πάτρα

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 20χρονια κάθειρξη για το φόνο του ξαδερφού του

Κατά σύλληψη ο δράστης δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο

Συνελήφθη προχθές (3-4-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 48 ετών, δραπέτης των Αλβανικών Φυλακών, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τις Δικαστικές Αρχές της γειτονικής Χώρας σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία.

Στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης συνελήφθη και η 48χρονη Αλβανίδα σύζυγος του, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδορκίας.

Ειδικότερα για την ανεύρεση του 52χρονου συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς στην οικία τους στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.

Κατά τον εντοπισμό τους οι δυο δράστες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξαν και πλαστά διαβατήρια με τα οποία είχαν προμηθευτεί. Επίσης ο 52χρονος με τα ψευδή στοιχεία είχε προβεί στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και Ελληνικού Διπλώματος Οδήγησης.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με την Interpol Αλβανίας προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία των δυο συλληφθέντων.

Υπογραμμίζεται ότι ο 52χρονος το 1993 είχε διαπράξει το φόνο του ξαδερφού του στην Αλβανία, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών από το Δικαστήριο Τεπελενίου και είχε αποδράσει από τις Αλβανικές Φυλακές το 1997.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθη 47χρονος για πλαστογραφία στο Αίγιο

Σε τροχονομικό έλεγχο επέδειξε πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο


Συνελήφθη χθες (4-4-2014) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία.

Ειδικότερα σε τροχονομικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 47χρονο, αυτός επέδειξε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο ήταν πλαστό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ το πλαστό ασφαλιστήριο κατασχέθηκε.