«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι «γερασμένες βελανιδιές» της «καθεστωτικής χλωρίδας» του τοπικού κράτους και οι «κουφάλες» τους

Την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 με το 41176/1785 έγγραφο που εξέδωσε η Δασάρχης Αγρινίου αποδέχθηκε την «ανεπάρκεια» των υψηλόβαθμων στελεχών του Δασαρχείου της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, και σε «εμπειρία» και σε «γνώσεις», για να εξάγουν «ασφαλή συμπεράσματα, αν οι μέχρι σήμερα ζημιές, που έχουν προκληθεί στο ριζικό σύστημα» των δέντρων του Πάρκου, όπως μπορείτε να δείτε, στις φωτογραφίες  που επισυνάπτουμε, «θα επηρεάσουν σημαντικά την υγεία τους».

Ταυτόχρονα μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα...
της 31ης Μαρτίου (καταγγελία μελών της «Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου» για παράνομες εργασίες στο χώρο του υψηλού πρασίνου και την προσαγωγή στο Δασαρχείο του εργολάβου του έργου) το Δασαρχείο Αγρινίου ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ «ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες εκσκαφών, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΜΝΩΝ, μέχρι τη λήψη οδηγιών από τις ανώτερες μας αρχές, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν».

Μετά τα γεγονότα της 31ης Μαρτίου, και κατόπιν του προαναφερθέντος εγγράφου του Δασαρχείου Αγρινίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Β. Αντωνόπουλος θυμήθηκε το Πάρκο. Πριν όμως ξεκινήσει τον διάλογο με τους πολίτες, μήπως του έχει περάσει καθόλου από το μυαλό να ξεκινήσει ως Αντιπεριφερειαρχής έναν διάλογο με το Δασαρχείο Αγρινίου, την μοναδική αρμόδια υπηρεσία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του Πάρκου, και την πολιτική ηγεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης, που προΐσταται της Διεύθυνσης Δασών της Αιτωλοακαρνανίας, για την ελλιπή έως μηδενική παρακολούθηση των εργασιών, που συμβαίνουν σ’ αυτό, αλλά και για τα όσα άλλα αποδεικνύει, κατά την άποψη μας, το συγκεκριμένο έγγραφο, όπως: Ευθυνοφοβία, μετακύλιση ευθυνών, εκχώρηση αρμοδιοτήτων, καταργώντας ουσιαστικά την προστασία που το Δασαρχείο είναι υποχρεωμένο να παρέχει στο φυτικό κεφάλαιο του Πάρκου.

Πότε άραγε, σε αυτή την περιοχή, θα αντιληφθούν κάποιοι, πως αντί να προστατεύουν τις «γερασμένες βελανιδιές» της «καθεστωτικής χλωρίδας» του τοπικού κράτους, που χρόνια τώρα «απομυζούν» τον τόπο, μόνο και μόνο για να μεγαλώνουν τις «κουφάλες» τους, οφείλουν καταρχάς να προστατεύουν την περιουσία του αγρινιώτικου λαού, που τους πληρώνει.

 

"ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ" Από το Γραφείο Τύπου



Επισ/νται:        α) Το έγγραφο που εξέδωσε η Δασάρχης Αγρινίου με αρ. πρωτ. 41176/1785/31-03-2014

                        β) Τρεις φωτογραφίες της τελευταίας καταστροφής των ριζικών συστημάτων στο Πάρκο του Αγρινίου. (Ημερομηνία λήψης 2 Απριλίου 2014 και μία προγενέστερη. Οι φωτογραφίες είναι από τον ιστοχώρο της «Ανοιχτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου» http://parkoagriniou.wordpress.com/
***



Για τις τελευταίες καταστροφές

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις πρόσφατες (Δευτέρα, 31/04) καταστροφές που προξένησε ο εργολάβος κατ’ εντολή του Δήμου στο χώρο του υψηλού πρασίνου στο Πάρκο.
To Δασαρχείο μετά τα γεγονότα συνέταξε έγγραφο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η Συνέλευσή μας θα επανέλθει με δελτίο τύπου.
DSC03851 DSC03852 DSC03854 DSC03856 DSC03857 DSC03858 DSC03861 DSC03865 DSC03883 DSC03887 DSC03889 DSC03891 DSC03892 DSC03895 DSCN3735 DSCN3738 Φωτογ.0012