«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνεχίστηκαν το μήνα Μάρτιο οι ενημερωτικές  - προληπτικές δράσεις  της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με το πρόγραμμα      
« Η  Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο »
Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν σε ημερίδες και  διαλέξεις ενημερώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τα ζητήματα του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, της Οδικής Ασφάλειας και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σχετικά με το επάγγελμα του Αστυνομικού
Επίσης πραγματοποιήθηκε και νέα επίσκεψη στις φυλακές Αγίου Στεφάνου και συμβολική δωρεά ρούχων και προσωπικών αντικειμένων στους τροφίμους

Συνεχίστηκαν και το μήνα Μάρτιο, οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ομιλίες και επισκέψεις σε σχολεία και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, στο πλαίσιο του προγράμματος :

« Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο ».
 Πιο συγκεκριμένα Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν σε ημερίδες και διαλέξεις ενημερώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε όλη την Δυτική Ελλάδα για τα ζητήματα του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, της Οδικής Ασφάλειας και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σχετικά με το επάγγελμα του Αστυνομικού.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία μέσα από μια διαδραστική λειτουργία επικοινωνίας να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές και να λάβουν πρωτογενώς απαντήσεις για τα προαναφερόμενα κρίσιμα θέματα που απασχολούν όλη την κοινωνία...


Ειδικότερα οι διαλέξεις που αφορούν τον διαδικτυακό εκφοβισμό αναπτύσσονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αποκλειστικά από την ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμο Α’ ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα, παρουσιάζοντας το προφίλ τόσο των θυτών όσο και των θυμάτων, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των συμπεριφορών, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 Παράλληλα ο Αστυνόμος Β΄ ΝΙΑΡΟΣ Σπυρίδων, συμμετείχε χθες (2-4-2014), μαζί με στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. και της Πυροσβεστικής, σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας με θέμα, « την Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τροχαίων Ατυχημάτων » στην οποία προβλήθηκε στους μαθητές και στους καθηγητές πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό και δόθηκαν πολλές πρακτικές συμβουλές για τη συμπεριφορά τους σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οι ενημερωτικές διαλέξεις και ημερίδες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και παρακολουθούνται από μαθητές, καθηγητές αλλά και πολλούς γονείς.
Επίσης την 14-3-2014, με συνεργασία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε νέα επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα και συμβολική δωρεά ρούχων και ειδών ατομικής υγιεινής στους τροφίμους που συμμετέχουν στη χορωδία της φυλακής.

Υπογραμμίζεται, ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα, θα συνεχίσει με τη συνδρομή και άλλων φορέων να προσφέρει στην κοινωνία, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες με σκοπό την πρόληψη της εγκληματικότητας και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής. 


Συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας

Συνελήφθη, χθες (2-4-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές, απάτες και πλαστογραφίες.

Επίσης σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης ενός έτους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για απάτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.