«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι σήμερα εδώ, στις Βρυξέλες, για να συμμετάσχουμε ως Δημοκρατική Συμμαχία σε μία ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη  και να στηρίξουμε ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επιτέλους, ότι θα εφαρμόσει όσα ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη και ανίκανη να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά και αυτές δεν είναι αρκετές.
Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε παρουσιάσει αναλυτικά αυτές τις προτάσεις στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε. Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».