«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας για την Ίμβρο στην Πινακοθήκη Μάργαρη στην Αμφιλοχία                                                                                                           

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στην Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Οικουμενικού ΠατριάρχηΒαρθολομαίου, εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό, στην Πινακοθήκη Μάργαρη στην Αμφιλοχία, χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Η έκθεση, εμπνευστής και επιμελητής της οποίας είναι ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Τερψίδης, περιλαμβάνει πλήθος φωτογραφιών από το νησί και...

τη ζωή του σε αυτό της ΑυτούΘειοτάτηςΠαναγιότητος, αποτίονταςφόρο τιμής στην υπερτριακονταετή Πρωθιεραρχία του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας.

Ακολουθώντας τον εορτασμό και τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της Αμφιλοχίας, πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την επάνω αίθουσα της Πινακοθήκης, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργο Κατσούλα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον εμπνευστή της έκθεσης Κωνσταντίνο Τερψίδη και τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό. Την εκδήλωση άνοιξε ο Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Οδυσσέας Κυρόσιμος, ενώ συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός Ιφιγένεια Χριστοδούλου.Μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, πλαισίωσαν την εκδήλωση δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο σε αυτή.

Έπειτα από τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, οι οποίες κατέδειξαν την οικουμενικότητα του Ελληνισμού αλλά και την αγάπη που διακατέχει τους Έλληνες για τον τόπο τους, ανεξαρτήτως φυσικών συνόρων, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, στο ισόγειο της Πινακοθήκης Μάργαρη, από τον κ. Τερψίδη. Ακολουθούμενος από μεγάλο αριθμό ατόμων που είχαν προσέλθει για τα εγκαίνια, ο κ. Τερψίδηςεξηγούσε τα πρόσωπα και τα σημεία του νησιού της Ίμβρου που απεικονίζονται στις φωτογραφίες, παρέχοντας πλήθος ενδιαφερουσών πληροφοριών και περιγράφοντας άγνωστες και ανέκδοτες ιστορίες από τη ζωή και ιδιαίτερα τα παιδικά χρόνια της Α.Θ.Π.

Παράλληλα, εκ μέρους του Παναγιότατου, ο κ. Τερψίδης δώρισε το φωτογραφικό λεύκωμα «Πατριαρχικές Αναμνήσεις»,στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον ιερέα Οδυσσέα Κυρόσιμο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας Ρούλα Μέλου.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η έκθεση, συνδιοργανωτές της οποίας είναι ο Δήμος Αμφιλοχίας, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο κατόπιν επικοινωνίας με τον π. Οδυσσέα Κυρόσιμο (6974152209).

 

***

Η Αμφιλοχία τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

 

Τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο τίμησε χθες, 18 Ιανουαρίου 2023, η Αμφιλοχία, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού. Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μεγάλου πλήθους κόσμου.

Το παρών στη Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία έδωσαν: ο Δήμαρχος ΑμφιλοχίαςΓιώργος Κατσούλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός και Γιώργος Βαρεμένος, η Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά και Θανάσης Μαυρομμάτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι και πολιτευτές, καθώς και οιδιοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας καιτου Λιμενικού Σταθμού Αμφιλοχίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης καθώς και πλήθος πιστών.

 

Δήμος Αμφιλοχίας
Γραφείο Τύπου