«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

 


48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Επιτυχημένη «στάση» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νεολαίας της περιοχής, αλλά και εργαζόμενων και οικογενειών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη νέα πλατεία της παραλίας του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Κυριακής.

Το μήνυμα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό (Ν. Μπελογιάννης)-Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα», ακούστηκε και στην κωμόπολη δυνατά, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους συμμετέχοντες, όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις...

Χαιρετισμό απεύθυνε, ο Λεωνίδας Καραγεώργος, εκ μέρους της ΚΝΕ, για να ακολουθήσει ομιλία, από τον Γιάννη Καρναβιά, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, όπου αφού αναφέρθηκε στο σύνθημα του Φεστιβάλ, στα μηνύματα που μεταφέρει 70 χρόνια μετά και την εκτέλεση του κομμουνιστή – ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι κομμουνιστές μπροστά κάθε μέρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τη νέα γενιά να παλέψει και να βαδίσει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να βρουν συνέχεια τα μεγάλα αγωνιστικά στιγμιότυπα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που σχημάτισαν το χαμόγελο στα χείλη μας, γέννησαν την ελπίδα, έσπασαν στερεότυπα και έβαλαν περισσότερους νέους ανθρώπους να «στήσουν αυτί», να εμπιστευτούν και να αναγνωρίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Παράδειγμα, εδώ στην περιοχή σας, η μάχη που έδωσαν οι κάτοικοι με τους κομμουνιστές μπροστά ενάντια στην ΠΟΑΥ».

Αναφέρθηκε στο σύνολο των εξελίξεων, καλώντας σε ενίσχυση-συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες, στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέναντι απ’ την πολιτική της αστικής τάξης και κράτους της, των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. που τους στηρίζουν και ευθύνονται για τα βάσανα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας του σήμερα, εξηγώντας: «Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να ανοίξει τον δρόμο για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας - μια ώρα αρχύτερα - νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του. Ας βάλουμε λοιπόν από τώρα πλώρη για τα μεγάλα, τα ωραία, τα συγκλονιστικά!»

Ακολούθησε, η θεατρική παράσταση «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, που έπαιξαν οι: Σταματίνα Πιτσούλια, Έλενα Γκάτση, Αλεξάνδρα Χολή και Ηλίας Κουτρουμάνος, κερδίζοντας το χειροκρότημα. Εν συνεχεία, μεγάλο ήταν το κέφι στο λαϊκό γλέντι από Ορχήστρα του Αγρινίου, κρατώντας μέχρι αργά το βράδυ.

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που «ταξιδεύει» ήδη σε όλη την Ελλάδα, στο νομό οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν στο Αγρίνιο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο Αγρίνιο περιλαμβάνει:

  • Θεατρική παράσταση: «Η σονάτα του σεληνόφωτος», του Γιάννη Ρίτσου, από το καλλιτεχνικό εργαστήριο του Λάμπρου Πιτσούλια
  • Μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση: θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Μεγάλη Συναυλία, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Θα ακολουθήσει Λαϊκό Γλέντι


 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας