«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΛΓΑ

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κον Ανδρέα Λυκουρέντζο

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στον Δήμο Αγρινίου, όπως είναι γνωστό, μία από τις βασικότερες οικονομικές δραστηριότητες, και κύρια πηγή εισοδήματος μεγάλου μέρους του πληθυσμού,είναι η αγροτική παραγωγή.

Δυστυχώς, στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι παραγωγοί μας προστέθηκαν  τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή με σφοδρή ένταση...

            Μία τέτοια κατάσταση σημειώθηκε στις Δημοτικές Ενότητες του Αγρινίου  τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και εκδηλώθηκε έντονη κακοκαιρία και  χαλαζόπτωση με καταστροφικές κυριολεκτικά συνέπειες για την αγροτική παραγωγή κυρίως για ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και λοιπές αροτραίες καλλιέργειες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που αποτυπώνουν την κατάσταση κάνουν λόγο για ζημίες της τάξεως του 40% στους συγκεκριμένους τομείς παραγωγής. Ας σημειωθεί, ότι η εξέλιξη  αποτελεί επιστέγασμα μίας απολύτως κακής χρονιάς για την αγροτική παραγωγή, δεδομένων των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που έχουν οδηγήσει στη ραγδαία και κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής δραστηριότητας ως άμεση συνέπεια της αύξησης των τιμών σε καύσιμα εργαλεία και αγροτικές ύλες (λιπάσματα, σπόροι κ.λπ.).

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την απώλεια παραγωγής καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών.

            Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση αναλυτική καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν στον  Δήμο Αγρινίου εκ μέρους αρμοδίων κλιμακίων ελεγκτών του κατά τόπον αρμοδίου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, που εδρεύει στο Αγρίνιο, προκειμένου να επιταχυνθεί κατά το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία καταβολής των  αγροτικών αποζημιώσεων.

ΗΠολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στήριξης του βασικού αυτού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

 

 

Με εκτίμηση

Γεώργιος  Παπαναστασίου

 Δήμαρχος Αγρινίου

*** 

Συναυλίες

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου

 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής  

συνδιοργανώνουν  συναυλίες

την  Τρίτη 21  Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Α) Νεανική καμεράτα

Μουσική κινηματογράφου

Διδασκαλία κομματιών : Πάκου Αλεξάνδρα

Διασκευή κομματιών – Διεύθυνση: Γεωργακοπούλου Αγλαΐα - Μαρία

ώρα 7:30 μ.μ.

Πεζόδρομος Παπαστράτου

 

Β)Μουσικό Σύνολο ΛΑΪΚΟ – ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Διδασκαλία: Πέτρος Ντάνος – Δημήτρης Μανωλάτος – Φωτεινή Μπερσή

ώρα 9:00 μ.μ.

Πλατεία Δημοκρατίας