«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ικανοποιεί ανάγκες των μονοπωλίων


Στις διατάξεις του νομοσχεδίου που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά, επικέντρωσε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης. Τόνισε πως η κυβέρνηση, με το άρθρο 20 του νομοσχεδίου που αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιχειρεί να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους αγρότες που βλέπουν τη θέση τους συνεχώς να χειροτερεύει. «Το νέο φρούτο που προτρέπουν για καλλιέργεια τους αγρότες είναι τα φωτοβολταϊκά», τόνισε ο Ν. Μωραϊτης και κατήγγειλε την...
ΠΑΣΕΓΕΣ που ως τελάλης της κυβερνητικής πολιτικής, έβγαλε και ανακοίνωση γιατί δεν εντάχθηκε στη Διοίκηση της ΑΕ με την επωνυμία «Επενδύστε στην Ελλάδα». «Κατάλαβαν φαγοπότι και γιʼ αυτό δεν θέλουν να μείνουν έξω. Βέβαια η κυβέρνηση φαίνεται δεν τη χρειάζεται πια έχει κάνει τη βρώμικη δουλειά όλο το προηγούμενο διάστημα που έγινε το όχημα για να περάσει η αντιαγροτική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Με βάση τα παραπάνω, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, να συμβάλουν στη δημιουργία της Λαϊκής Συμμαχίας, να αντισταθούν και να ανατρέψουν στην πορεία όχι μόνο την ΚΑΠ της ΕΕ αλλά συνολικά το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού, για να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Το  ΚΚΕ: Απαίτησε δωρεάν - δημόσια προγράμματα αντιμετώπισης του μελιταίου πυρετού (VIDEO)


Μέτρα για την αντιμετώπιση του μελιταίου πυρετού, μέσα από δωρεάν και δημόσια προγράμματα προστασίας των αιγοπροβάτων και συνολικά της κτηνοτροφίας, απαίτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕΝίκος Μωραΐτης. Απαίτησε επίσης να μην υπάρξει καμιά οικονομική επιβάρυνση των μικρών και των μεσαίων κτηνοτρόφων για την ηλεκτρονική σήμανση των παραγωγικών ζώων.
Όπως τόνισε ο βουλευτής, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς η κυβέρνηση, και υπό την πίεση της ΕΕ, έχει αναθέσει τους εμβολιασμούς σε ιδιώτες, απαξιώνοντας συνειδητά τον αρμόδιο δημόσιο φορέα. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του ΚΚΕ πως μεγάλες εταιρείες θα εισβάλουν στο χώρο, αξιοποιώντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν και οι κτηνίατροι.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναγνώρισε πως η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη, λέγοντας πως «οι ελλείψεις είναι τέτοιες που η χώρα έχει καταδικαστεί για την ανεπάρκεια κτηνιατρικών ελέγχων». Ως «λύση» επικαλέστηκε τις προσλήψεις 125 εποχικών εργαζομένων, κτηνιάτρων και εργατών, το αμέσως επόμενο διάστημα και την πρόσληψη 125 ακόμα έως το φθινόπωρο. Ισχυρίστηκε πως δεν αποτελεί ιδιωτικοποίηση η τέλεση των εμβολιασμών από ιδιώτες και πως δήθεν έχουν τη δυνατότητα οι κτηνοτρόφοι να κάνουν τους εμβολιασμούς αν το επιθυμούν στις δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, ακόμα και με αυτές τις προσλήψεις εποχικών, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, με συνέπεια οι κτηνοτρόφοι να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στους ιδιώτες και βέβαια να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τους απαραίτητους εμβολιασμούς και ελέγχους των ζώων.
Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική σήμανση, ο Μ. Χαρακόπολος ξεκαθάρισε πως το κόστος θα επιβαρύνει τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. Σε ό,τι αφορά την επιδότηση των ζωοτροφών, δήλωσε πως «θα πληρωθεί πριν το Πάσχα», αν με συνέπεια οι κτηνοτρόφοι δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Ν. Μωραΐτης απάντησε πως οι 250 προσλήψεις, για τις οποίες έκανε λόγο ο υπουργός, δεν επαρκούν ούτε για τις ανάγκες ενός νομού της χώρας και συνεπώς δε θα λύσουν το πρόβλημα. Κατήγγειλε, επίσης, πως έχουν αναφερθεί περιστατικά μόλυνσης των αιγοπροβάτων κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών γιατί δεν υπάρχει η οικονομική άνεση να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Τόνισε πως οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με τους φτωχούς κτηνοτρόφους και αγρότες έχουν χρέος να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται με ευλάβεια διαχρονικά από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.