«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025

«ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ

Δ. Τραπεζιώτης: «Να αποτραπεί το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στον Δήμο Αγρινίου – Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε άμεσες ενέργειες»

Η παράταξη «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεσή της απέναντι στα σχέδια για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγρινίου.

Η παρουσία των ΕΛΤΑ αποτελεί αναγκαία δημόσια υπηρεσία, ιδιαίτερα για...

τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κατοίκους των απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων, που βασίζονται καθημερινά στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση για βασικές συναλλαγές, πληρωμές και επικοινωνία.
Η αποψίλωση τέτοιων υπηρεσιών από την περιφέρεια συνιστά πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες και την ίδια την τοπική ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αποτροπή του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ:

1.      Να φέρει το θέμα προς συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος που θα ζητά τη διατήρηση της λειτουργίας όλων των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ εντός του Δήμου.

2.      Να ζητήσει επίσημη συνάντηση με τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να παρουσιαστούν τεκμηριωμένα οι κοινωνικές και γεωγραφικές ανάγκες της περιοχής μας.

3.      Να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς, τις κοινότητες και τους κατοίκους, ώστε να εκφραστεί με ενιαία φωνή η αντίθεση της κοινωνίας του Αγρινίου σε μια τέτοια εξέλιξη.

4.      Να συνεργαστεί με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη του ζητήματος σε περιφερειακό επίπεδο, διεκδικώντας ίση μεταχείριση και στήριξη των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην ύπαιθρο.

Το Αγρίνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτεί νέες υποβαθμίσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ιδιαίτερα όταν αυτές πλήττουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα στις τοπικές κοινότητες.

Η παράταξή μας θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών και θα υποστηρίξει κάθε θεσμική, συλλογική και ειρηνική πρωτοβουλία για να παραμείνουν τα ΕΛΤΑ παρόντα στην πόλη και στα χωριά μας.

 

Αγρίνιο , 31/10/2025

Γραφείο Τύπου


***

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ - ΒΛΟΧΟΥ

Το Αγρίνιο – Ανοιχτό και Πράσινο υπερασπίζεται την Αίτηση των κατοίκων

 για την ανακατασκευή του δρόμου Καινούργιου – Βλοχού .

 

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ» έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου κατά τη Συνεδρίαση της 29/10/25 την Αίτηση των κατοίκων για την ανακατασκευή του δρόμου Καινούργιου – Βλοχού ο οποίος δεν έχει συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες και ο οποίος παρουσιάζει σε πολλά σημεία του σοβαρές ζημιές που τον καθιστούν επικίνδυνο για τους χρήστες του.

Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών , κυρίως δε των προσκυνητών  της Ιεράς Μονής της Παναγίας ΒλοχαϊτισσαςΒλοχού – Καινουργίου καθώς και εκατοντάδων επισκεπτών – τουριστών της Ακροπόλεως των Θεστιέων. Σε αυτόν δε τον δρόμο εκτός από τα πολυάριθμα αυτοκίνητα που διέρχονται ημερησίως, διέρχονται και οχήματα με μαθητές από και προς Βλοχό.

Το έργο της αγροτικής οδοποιίας που βρίσκεται σε εξέλιξη οφείλει και μπορεί  να  αποκαταστήσει και να επισκευάσει και  τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Η Παράταξή μας υποστήριξε σθεναρά το αίτημα των κατοίκων και μετά από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , όπου τοποθετήθηκαν και κάτοικοι της περιοχής (Καινουργίου και Βλοχού) έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα και ο Δήμαρχος Αγρινίου δεσμεύθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα προβεί σε άμεσες παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση των βλαβών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των κατολισθήσεων στο δρόμο Καινουργίου –Βλοχού. Επίσης ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του δρόμου αυτού ώστε να εξασφαλισθεί απολύτως η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

 

Αγρίνιο 30/10/2025

Γραφείο Τύπου

Δημοτικής Παράταξης

«ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ»


***

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Φενάκη το έργο της αντλησιοταμίευσης στη θέση «Σκαλούλα»

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ» κατά την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη29-10-2025 τοποθετήθηκε για το σχεδιαζόμενο έργο της Αντλησιοταμίευσης στην Τριχωνίδα και συγκεκριμένα στη θέση «Σκαλούλα» και αφού χαρακτήρισε το έργο αυτό «φενάκη» διότι προφασίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί την Τριχωνίδα στην αναρρόφηση και εκροή νερού παρά την καθοριστική συμμετοχή της στο έργο ως βασικού τροφοδότη.Επίσης ο Δημήτρης Τραπεζιώτης τόνισε ότι τα ενδιαφερόμενα ιδιωτικά συμφέροντα για την εγκατάσταση αντλησιοταμίευσης στην μεγαλύτερη φυσική λίμνη της χώρας μας, που ως περιοχή Naturaείναι προστατευόμενη, δεν έχουν άλλο στόχο παρά να αποκτήσουν με κάθε τρόπο «δικαίωμα χρήσης» του νερού της Τριχωνίδας.

Τέλος επεσήμανε ότι έργο αυτό συνιστά μια δραστική παρέμβαση με καταστροφικά αποτελέσματα για το οικοσύστημα της λίμνης Τριχωνίδας και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι οι φένακες δεν θα περάσουν και ότι πρέπει να προτάξουμε ένα πατριωτικό ΟΧΙ απέναντι στο φαραωνικό αυτό έργο.

 Η τοποθέτηση του κ. Τραπεζιώτη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/nlQgPidZN1M

 

Αγρίνιο 30-10-2025

Για τη Δημοτική Παράταξη

«ΑΓΡΙΝΙΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ»

Γραφείο Τύπου*