«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Λέμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Το Αγρίνιο συμμετέχει στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ για όλους   τους εργαζόμενους  της καθαριότητας  λέγοντας  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με μια μεγάλη κίτρινη καρδιά.

 H «Καθαρή Εβδομάδα»  ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου  και στη  δράση μετέχουν δήμοι όλης της χώρας με στόχο να αναδείξουν την κεντρική αξία του υπεύθυνου και αλληλέγγυου πολίτη.

Σήμα της πρωτοβουλίας η κίτρινη καρδιά που συμβολίζει την καθαρότητα της συνείδησης και της ελπίδας...

Στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκε  ο Δήμος Αγρινίου τοποθετώντας μια κίτρινη καρδιά στην πλατεία Δημοκρατίας.

 «Η κίτρινη καρδιά στο κέντρο του Αγρινίου θα μας θυμίζει ότι πρέπει να στρέφουμε το βλέμμα μας στους εργαζόμενους που φροντίζουν να είναι καθαρός ο δήμος μας. Είναι σκληρά εργαζόμενοι, σε αντίξοες συνθήκες και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ας κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας, ας δείξουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 Στη σημασία της πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν ο προιστ. ΔνσηςΚαθαριότητας Κ. Σακελλαριάδηςαλλά και ο πρ. Εργαζόμενων Αιτωλοακαρνανίας Θ.Κομματάς : «Έχει μεγάλη αξία για όλους τους συναδέλφους μας, οι οποίοι  πασχίζουν καθημερινά να κάνουν την δουλειά τους με ευσυνειδησία, να νιώθουν ότι οι συμπολίτες  τους αναγνωρίζουν την προσπάθεια. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το Αγρίνιο είναι μια από τις πλέον καθαρές πόλεις της Ελλάδας».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΔΑΚ

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου του ΔΑΚ προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Το έργο«Επεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης ενέργειας  Κλειστού Γυμναστηρίου Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) «Μιχάλης Κούσης»  Δήμου Αγρίνιου»προϋπολογισμού  820.000 ευρώπροβλέπει τις εξής εργασίες αναβάθμισης :

               I.          Εξωτερική Θερμομόνωση Τοίχων. Η θερμομόνωση θα γίνει στο κτιριακό κέλυφος με τοποθέτηση μόνωσης πάχους 7 cm

           II.          Αντικατάσταση κουφωμάτων με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες.

        III.          Αντικατάσταση υαλοπινάκων με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης

        IV.          Αναβάθμιση συστήματος Θέρμανσης

           V.          Αναβάθμιση συστήματος Αερισμού.

        VI.          Αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών Hgμε νέα Φωτιστικά LEDυψηλής απόδοσης

 «Διασφαλίζουμε  την ενεργειακή απόδοση του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ συνεχίζοντας την προσπάθεια μας για ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο κέντρο άθλησης. Με εργασίες βελτίωσης του συστήματος θέρμανσης και αερισμού του κτιρίου, μόνωσης και τοποθέτησης Ενεργειακών Υαλοπινάκων αλλά και την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα LED, υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης δημιουργούμε  σύγχρονες  υποδομές», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Υπογραφή Σύμβασης για εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Αγρινίου

Στην υπογραφή  σύμβασης για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης σε  σχολικά κτίρια του Δήμου Αγρινίου προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

 

 Πρόκειται για παρεμβάσεις προϋπολογισμού  500.000,00   οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία ακόμη ασφαλέστερων συνθηκών λειτουργίας σε σχολεία του Δήμου.

 

 «Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα  συνεχίζουμε την προσπάθεια για  κάλυψη των αναγκών στα σχολεία. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών γι αυτό και έχουμε θέσει ως πρωταρχικό σκοπό την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης των μονάδων. Κάθε χρόνο αυξάνουμε τους ρυθμούς μας και προχωρούμε σε ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωση μας απέναντι στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς»,  ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

3o santa run AGRINIO

Το 3rd AGRINIO SANTA RUN προσαρμόζεται στις συνθήκες και γίνεται διαδικτυακό!

 

Όλοι όσοι θέλετε  να πάρετε  μέρος μπορείτε να προμηθευτείτε  μπλουζάκι & αριθμό, να επιλέξετε μια διαδρομή που θέλετε να περπατήσετε ή να τρέξετε και να ανεβάσετε μια  αναμνηστική φωτογραφία  στην επίσημη ιστοσελίδα και στη σελίδα του αγώνα στο Facebook.

Το 3rd AGRINIO SANTA RUN παρατάθηκε μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2022. Οι εγγραφές συνεχίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες   στο site: www.agriniosantarun.gr

 

Τα έσοδα του Αγώνα ενισχύουντα Γενναία παιδιά τηςΕΛΕΠΑΠ & το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ