«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι κατά των κλήσεων σε απολογία εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις νόμιμες κηρυγμένες απεργίες των συνδικαλιστικών τους Οργανώσεων κατά της αντιεκπαιδευτικής ατομικής αξιολόγησης, προχώρησαν το πρωί της Τρίτης, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Στην κινητοποίηση που κάλεσε ο ΣΕΠΕ Αγρινίου – Θέρμου «Κοσμάς ο Αιτωλός», συμμετείχαν...

αντιπροσωπείες του ΔΣ ΔΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Σπύρο Μαρίνη, των ΣΕΠΕ Μεσολογγίου και ΑμφιλοχίαςΆ και Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίουτης Ένωσης Γονέων της πόλης, καθώς και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν να μην προχωρήσει καμιά νέα δίωξη, να παύσει η πειθαρχική «συνέχεια» που δίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά όσων αγωνίζονται στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως η αξιολόγηση.

Τόνισαν επιπλέον, ότι οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν συνέχεια, απαιτώντας τώρα απόσυρση ακόμη και κάθε σκέψης για τιμωρία, ενάντια στα κεκτημένα δικαιώματα και των εκπαιδευτικών, όπως είναι η απεργία.

Παράλληλα απαιτήθηκαν σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση, εκπαιδευτικούς που να υπερασπίζονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αλλά και μισθούς και όρους διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, με το εργαλείο της αξιολόγησης, σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα όχι αποσπασματικά, καλλιεργώντας τις δήθεν δεξιότητες.

Παρέμβαση του προέδρου της ΔΟΕ, σε κινητοποίηση στο Μεσολόγγι για διώξεις συναδέλφων στην Αιτ/νία (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=5yxYSCNIFA4


Dimitris Aktypis