«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο»: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ μας - οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μας για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ του πρώην εργοστασίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στην ΠΑΤΡΑ

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ μας - οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μας για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ του πρώην εργοστασίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στην ΠΑΤΡΑ

Περιφέρεια και Κυβέρνηση δουλεύουν πάνω στο ΣΧΕΔΙΟ και τον ΔΡΟΜΟ που είχαμε ανοίξει εμείς ως Περιφερειακή αρχή  με καθυστέρηση τριών ετών.
Οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ μας
Εμείς,  είχαμε επιλέξει την ανακατασκευή του έργου με Δημόσια Δαπάνη, είχαμε διεκδικήσει και πετύχει χρηματοδότηση 120 εκ Ευρώ και ταυτόχρονα είχαμε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο στο πρόγραμμα ‘’ Φιλόδημος ’’.
Τώρα θα γίνει με την μορφή των  ΣΔΙΤ  δηλαδή...

και με συμμετοχή  Ιδιωτικών Κεφαλαίων και ως εκ τούτου την οικονομική διαχείριση του έργου για μεγάλο χρονικό διάστημα  θα την έχει ιδιώτης.
Εμείς, είχαμε επιλέξει την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, με επίκεντρο την ανάκτηση και επανάχρηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων  και μετατροπή τους σε Διοικητικό Κέντρο της Περιφέρειας.
Τώρα με τις πρώτες ανακοινώσεις είναι ασαφές τι ακριβώς θα γίνει.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ μας
Νιώθουμε δικαίωση γιατί κανείς δεν μπόρεσε να προσπεράσει την στρατηγική μας επιλογή. Το μόνο που επιχειρήθηκε μέσω της καθυστέρησης είναι η πολιτική οικειοποίηση και μικροκομματική σκοπιμότητα.
Πιστεύουν, με λίγα λόγια ότι θα κάνουν εκλογές τόσο ο κος Φαρμάκης όσο και η Κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθώντας, πρώτα να μηδενίσουν και μετά να οικειοποιηθούν το δικό μας στρατηγικό σχεδιασμό. Συνηθισμένη, πλέον, παλαιοκομματική στρατηγική η οποία όμως είναι κοινωνικά και πολιτικά χρεωκοπημένη.
Για την ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο
Το σχέδιό μας, περιλάμβανε την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, την στέγαση των υπηρεσιών της αποκεντρωμένης διοίκησης, την κατασκευή του μουσικού Σχολείου, παιδικό σταθμό, μουσείο Βιομηχανίας, πολυχώρο εκδηλώσεων διαμορφώνοντας ένα τοπόσημο της Πάτρας σε πλήρη εναρμόνιση με την ανάπλαση της γειτονιάς περιμετρικά του χώρου.
Τα ΘΕΜΕΛΙΑ  για το ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ Σχέδιο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης μπήκαν γερά,  όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με σεβασμό και ισότιμα με το Δήμαρχο της Πάτρας.
Με τη διαμόρφωση πλαισίου Εμπιστοσύνης και Σεβασμού στα κυρίαρχα όργανα της Πάτρας και της Περιφέρειας, δεν ακούσαμε της σειρήνες από ‘’φίλους και αντιπάλους ‘’ και ανοίξαμε το κεφάλαιο της ανάπτυξης του Λαδόπουλου.
Κάναμε την προγραμματική σύμβαση, διεκδικήσαμε με τροπολογία στη Βουλή την πρόσθεση χρήσεων, προσδιορίσαμε το φυσικό αντικείμενο του έργου καθώς και το μοντέλο χρηματοδότησης.
Όλα με διαφάνεια  και μέσα από τα δύο κυρίαρχα πολιτικά όργανα το Περιφερειακό και Δημοτικό συμβούλιο, και πετύχαμε.
Τώρα όλοι τρέχουν και διεκδικούν μερίδιο της επιτυχίας και ότι είναι ‘’ Πατέρες ’’ της ΙΔΕΑΣ.
Η παράταξη μας και εγώ, προσωπικά, νιώθουμε χαρά και δικαίωση  γιατί προχωράτε το σχέδιό μας και γιατί θα υλοποιηθεί το Όραμά μας, αλλά και για τρεις επιπλέον  λόγους :
Α. Θα δώσει αναπτυξιακό οξυγόνο, θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα δώσει ευρωπαϊκό και σύγχρονο τόνο στην Πάτρα μας.
Β.  Θα είναι παράδειγμα και για τους άλλους εγκαταλελειμμένους βιομηχανικούς χώρους σε όλο το μήκος του παραλιακού  μετώπου της Πάτρας. Με λίγα λόγια, θα ανοίξει τους ορίζοντες σε νέες προκλήσεις.
Γ.  Η Συνεργασία και ο Σεβασμός, ανεξαρτήτου χρώματος και κόμματος φέρνουν αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και της πολιτικής.  Ενώ οι τρικλοποδιές και τα τείχη μόνο μιζέρια και στασιμότητα.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ
Πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για όλον τον Σχεδιασμό, τις αλλαγές και τα χρονοδιαγράμματα γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ γενικά.
Θεωρούμε ότι η δημόσια συζήτηση πρέπει να γίνει στα δύο πολιτικά όργανα το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο όπως ακριβώς είχαμε εγκαινιάσει και το τηρήσαμε στο ακέραιο όταν είμαστε στο τιμόνι της Περιφέρειας.
Θέλουμε οι πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία του έργου. Και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει εκλογικό πυροτέχνημα.
Εκεί θα τοποθετηθούμε όπως πάντα με σεβασμό και για όλα.
ΣΤΟΧΟΣ  μας είναι το  ΜΕΛΛΟΝ  του τόπου μας.
Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΠΡΟΟΔΟ, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
Σας δείξαμε τον ΔΡΟΜΟ της ΕΥΘΥΝΗΣ και του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ  και όσο και εάν κάνετε μικροκομματικούς κύκλους, αυτός ο ΔΡΟΜΟΣ είναι ΜΠΡΟΣΤΑ  σας.

«Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απ. Κατσιφάρας