«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν 13 φαρμακευτικά δισκία και 4,3 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη χθες (30-12-2011) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένα ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 32 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη)...


Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 32χρονο, βρήκαν στην κατοχή του 13 φαρμακευτικά δισκία VULBEGAL.

Έπειτα σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 4,3 γραμμάριων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.



Σύλληψη δύο ανηλίκων αλλοδαπών για ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν 60 γραμμάρια ηρωίνης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθησαν σήμερα (31-12-2011) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοί Αφγανιστάν, ηλικίας 17 και 16 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ,  εντόπισαν τους δύο, κατά την αποβίβαση τους από λεωφορείο στον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ στην Πάτρα.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στους δύο συλληφθέντες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 60 γραμμάρια ηρωίνης και τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα διευκόλυνσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Συνελήφθη ο ημεδαπός που εξαπατούσε τους ηλικιωμένους στη Δυτική Ελλάδα.

Ο δράστης είχε διαπράξει μια ληστεία, 26 περιπτώσεις απάτης και 3 κλοπές.


Συνελήφθη, χθες 30-12-2011 στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βάση εντάλματος σύλληψης, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών ο οποίος είχε διαπράξει μια ληστεία, πληθώρα περιπτώσεων απάτης και τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, σε βάρος του 37χρονου, εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πατρών, καθότι  την 29-11-2011 το μεσημέρι, στην Πάτρα, αφού έπεισε μια 72χρονη ημεδαπή ότι είναι ο λογιστής του υιού της, την επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Γλαύκο Αχαΐας. Εκεί αφού την αποβίβασε από το όχημα, της αφαίρεσε βίαια το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, δυο χρυσές αλυσίδες από το λαιμό της, μια χρυσή θήκη φωτογραφίας καθώς και τη βέρα της. Έπειτα κλωτσώντας και σπρώχνοντας την έριξε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.  

Ο 37χρονος εντοπίστηκε, στο Αγρίνιο, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. 

Από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε διαπράξει επίσης 26 περιπτώσεις απάτης και τρεις περιπτώσεις κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, ενώ από την παράνομη δράση του είχε αποκτήσει χρηματικό όφελος μεγαλύτερο των 25.000 ευρώ.

Για την εξαπάτηση των ηλικιωμένων ατόμων, ο 37χρονος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μέθοδο καθότι πλησίαζε τα ηλικιωμένα άτομα με το πρόσχημα ότι είναι φίλος ή ότι έχει επαγγελματική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, πείθοντας τους να του δώσουν χρήματα ή κοσμήματα για την εξόφληση χρέους , λογαριασμών ή δόσεων των συγγενικών τους πρόσωπων.

Ο συλληφθής θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Ανακριτή Πατρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμέτοχη του δράστη και σε άλλες παράνομες πράξεις.


Σύλληψη ημεδαπού για διεξαγωγή παράνομου «τζόγου».


Συνελήφθη χθες (30-12-2011) αργά το απόγευμα, στη Μυρτιά Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 55 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.

Η σύλληψη του 55χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται κατά την περίοδο των εορτών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων (Σχετικό το από 30-12-2011 Δελτίο τύπου μας).

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε καφενείο 42χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε  ένα παράνομο ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.