«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΡΩ!! ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ!!!

Απ’ την αρχή της υλοποίησης της ιδέας «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ»! Απ’ τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της, δεχόμαστε και ανώνυμα μηνύματα και πολλές φορές κείμενα δημοσιεύσιμα και μη!
Δε θα σχολιάσω τις προθέσεις, που πολλές φορές ίσως και να είναι αγνές, των ανώνυμων επιστολέων, ούτε το περιεχόμενο των μηνυμάτων τους. Αλλά δεν ασχολούμαι, είναι πάγια αρχή μου, με ανώνυμα και ακηδεμόνευτα γραπτά, για μένα είναι ανύπαρκτα. Πρώτη φορά το κάνω, για να ξεκαθαρίσω μια και καλή τη θέση μου. Δεν μ’ αρέσει και με νευριάζει «η ανωνυμία», με αγανακτεί και με κάνει, ίσως και να παρεκτρέπομαι, «η κουκούλα» γιατί με παραπέμπει σε άνανδρες στάσεις ζωής στην κοινωνία! Και σε μισητούς λαοπροδότες, δοσίλογους!!!
Τακτική μας είναι, να δημοσιεύουμε κείμενα ΕΠΩΝΥΜΑ! Θα δημοσιεύσουμε και με ψευδώνυμο (μέχρι τώρα δεν έτυχε), αλλά και ανώνυμα, ΜΟΝΟ αν γνωρίζουμε τον συντάκτη τους.
Είπαμε, "Δίνουμε βήμα σ’ όλους", αρκεί να χουν κάτι αξιόλογο να πουν!!!
Αφορμή για τα παραπάνω σχόλια, στάθηκε ανώνυμο μήνυμα, που δέχτηκα πριν από λίγο! Η απάντησή μου, (που την απέστειλα πρώτα στον με ψευδώνυμο, επιστολέα) είναι η παρακάτω:

ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ !!!
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟΛΑΤΡΗΣ!!!
ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΩ ΜΕ ΤΙΣ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΜΟΥ»!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΜΟΥ!
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!
ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ! ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΕΡΩ!! ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ!!!

Δημήτρης Ντόκας