«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το μεταναστευτικό ζήτημα

Το υπαρκτό μεταναστευτικό ζήτημα για τη χώρα μας και η αντιμετώπισή του, δεν μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο αναμετρήσεων που σχηματοποιούν διαιρέσεις και τραυματίζουν τις αρχές αλληλεγγύης στην επίλυση ανθρωπιστικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας ότι η βία και η καταστολή δεν αποτελεί τρόπο επίλυσης του προβλήματος, στηρίζει τις πρωτοβουλίες των πρυτανικών αρχών και της Πολιτείας στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων με ευαισθησία και πολιτισμό.

Το συγκεκριμένο γεγονός της κατάληψης από τους μετανάστες πανεπιστημιακού χώρου, οι απεργοί πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν αντιμετωπίζονται με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και το πρόβλημα δεν επιλύεται με αδηφάγες εικόνες, στάσεις και συμπεριφορές.

Η αντιμετώπιση των θεμάτων νομιμοποίησης των μεταναστών, ένταξης, στήριξης, εξασφάλισης των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την κατοικία, την υγεία και την πρόνοια, είναι το ζητούμενο για τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι με μνήμη, εμπειρία και γνώση, είναι αλληλέγγυοι σε προσπάθειες, αγώνες και λύσεις σε αυτό το πλαίσιο αρχών, πρακτικών και κατευθύνσεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.