«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών, φωτοβολίδων και κροτίδων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο χειροβομβίδες, οκτώ πιστόλια, δύο κυνηγετικά όπλα, περισσότερα από τριάντα μαχαίρια – στιλέτα καθώς και πληθώρα πυρομαχικών

Συνελήφθη, σήμερα (18-5-2016) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων, εκρηκτικών, φωτοβολίδων και κροτίδων καθώς και πλαστογραφία....


Για τη σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση κατά την οποία κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου μετέβηκε στην Πάτρα και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

•    Δύο χειροβομβίδες,
•    Δύο πυροκροτητές,
•    Δύο κυνηγετικά όπλα,
•    Ένα πιστόλι,
•    Τέσσερα πιστόλια replica,
•    Τρία πιστόλια φωτοβολίδων, από τα οποία το ένα είναι πιστόλι – στυλό,
•    Ένα ηλεκτρικός εκκενωτής ενέργειας (taser),
•    Εικοσι εννεα  μαχαίρια,
•    Δυο στιλέτα,
•    Μια ξιφολόγχη,
•    Μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ)
•    Έντεκα βλήματα,
•    280 φυσίγγια διαφόρων τύπων και  διαμετρημάτων,
•    132 γραμμάρια πυρίτιδας,
•    Μία διόπτρα,
•    Επτά γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
•    Τέσσερις θήκες όπλων και δύο θήκες χειροβομβίδων,
•    Δεκατέσσερις φωτοβολίδες,
•    Δεκατρείς κροτίδες,
•    Ένα δακρυγόνο,
•    Τριάντα μία αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα.
•    Τρία πλαστά δελτία ταυτότητας με στοιχεία του πατέρα του δράστη,
•    Δύο διαβατήρια Ελληνικών Αρχών, παλαιού τύπου, με κενά στοιχεία κατόχου,
•    Επτά ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας Γερμανικών Αρχών,
•    Μια πλαστή πινακίδα αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

***
Εξιχνιάστηκαν δέκα αρπαγές τσαντών στο Αγρίνιο

Δράστης είναι ένας 23χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δέκα αρπαγές τσαντών, που είχαν συμβεί τα τελευταία δυο χρόνια,  στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι απότοκος πολυήμερων και στοχευμένων αναζητήσεων των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου για την διαλεύκανση περιπτώσεων αρπαγής τσαντών που συνέβαιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη πόλη.

Ειδικότερα ο δράστης, είτε επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα είτε κινούμενος πεζός, πλησίαζε πεζές γυναίκες στο Αγρίνιο και με αιφνιδιαστική κίνηση τους αφαιρούσε τις τσάντες που έφεραν μαζί τους.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις αρπαγής τσαντών, που διέπραξε ο 23χρονος τα τελευταία δυο έτη στο Αγρίνιο, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται στο χρηματικό πόσο των 2000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή του σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Υπογραμμίζεται ότι ο δράστης, προσήχθη στην Ασφάλεια Αγρινίου πλην όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.


***
Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές σε οικίες και κατάστημα στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Δράστες είναι επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 16 έως 26 ετών

Οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά μετέβαιναν στις οικίες με αυτοκίνητα και διέπρατταν τις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δεκατρείς κλοπές σε οικίες και κατάστημα, που έλαβαν χώρα στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, τους τελευταίους τρείς μήνες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος επτά ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 16 έως 26 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι επτά δράστες, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις (27-2-2016) μέχρι και τις (11-5-2016), δώδεκα κλοπές σε οικίες και μία σε μίνι μάρκετ, στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο διάπραξης των κλοπών, οι δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητα, κυρίως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζαν τις οικίες των παθόντων και αφού διερρήγνυαν παράθυρα και πόρτες, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε άλλες κλοπές συνεχίζονται.


***
Εκπαίδευση στελεχών Πολωνικής Αστυνομίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης

Ολοκληρώθηκε χθες (17-05-2016),  με επιτυχία η εκπαίδευση δύο Αξιωματικών της Πολωνικής Αστυνομίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.
Η εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 17/05/2016, είχε ως σκοπό την  επιμόρφωση των Αξιωματικών τόσο σε  θεωρητικό όσο  και πρακτικό επίπεδο, προκειμένου να αποκομίσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες της πατρίδας τους, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και διατήρησης της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Πολωνική.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, καταρτίστηκε κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι Αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, τη Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ενώ γλώσσα εργασίας ήταν η αγγλική.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των συμμετεχόντων, o Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Χουζούρης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και προσέφερε στους συμμετέχοντες εθιμοτυπικά δώρα, ενώ παρέστησαν ακόμα ο Υποδιοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Χρυσόστομος Γάλλος, λοιποί Αξιωματικοί και διδάσκοντες καθηγητές.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα για ληστείες



Οι δράστες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά ασκώντας σωματική βία σε οδηγούς



Συνελήφθησαν, χθες (16-5-2016)  το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί, ηλικίας  26 (άνδρας) και 19 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για διάπραξη ληστειών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.



Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού στις (14-5-2016) το βράδυ, στα Βραχναίικα Πατρών, πλησίασαν ένα 45χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο του και βρίσκονταν στο εσωτερικό του και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.



Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν χθες (16-5-2016) το μεσημέρι.



Σημειώνεται ότι, οι δράστες κατά την προσαγωγή τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, για να αποφύγουν τον έλεγχο και να παραπλανήσουν τις Αρχές.



Από την προανάκριση που ενήργησαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, στις (29-4-2016), σε αγροτική οδό στα Βραχναίικα, ακινητοποίησαν 50χρονο μοτοσικλετιστή και ασκώντας του σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (155) ευρώ.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.





***

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη χθες γιατρός δημόσιου Νοσοκομείου στη Θράκη, για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (17-05-2016), γιατρός – ωτορινολαρυγγολόγος δημόσιου Νοσοκομείου της Θράκης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και απόπειρα εκβίασης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Χθες, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα (18-05-2016) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.


***

Δημοσιοποίηση φωτογραφιών από κατασχεθέντα στο Αίγιο
Δημοσιοποιούνται φωτογραφίες αντικειμένων προκειμένου αναγνωριστούν από τους παθόντες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, δημοσιοποιεί φωτογραφίες μηχανημάτων και εργαλείων που κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, στο Αίγιο, στις (16-5-2016)  σε οικοδομή 61χρονου ημεδαπού.






Όσοι πολίτες έχουν πέσει θύμα κλοπής και αναγνωρίζουν ως κλοπιμαία αντικείμενα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, παρακαλούνται όπως μεταβούν ή επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, στον τηλεφωνικό αριθμό 26910 – 68743.


 ***
 Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στο Αίγιο για κλοπή και χρήση μεγάλου αριθμού κλεμμένων οικοδομικών μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σε οικοδομή του δράστη περισσότεροι από (10) τόνοι σίδηρο, (30) σκαλωσιές, (20) μαδέρια,(9) ηλεκτρικοί τροχοί, (6) τριβεία, (5) ηλεκτρικά τρυπάνια και (4) κομπρεσέρ

Μέρος των κλοπιμαίων προέρχονταν από εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού

Συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί που πραγματοποιούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες

Συνελήφθη, χθες (16-5-2016) το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση του γενικού οικοδομικού κανονισμού και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του οικοδομικού κανονισμού και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Αιγίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ανεγειρόμενη οικοδομή του 61χρονου, όπου τον συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω να απασχολεί τους δύο αλλοδαπούς εργάτες, σε οικοδομικές εργασίες για τις οποίες δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών προέκυψε ότι ο 41χρονος διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε όλους τους χώρους της οικοδομής οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

·        Δέκα τόνους σιδήρου οικοδομής διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων,  
·        Πενήντα  τεμάχια ξυλοτύπων (μπετοφόρμ),
·        Είκοσι ξύλινα μαδέρια,
·        Τριάντα διάφορα ικριώματα οικοδομής (σκαλωσιές),
·        Πλαστικούς σωλήνες αποχετεύσεων διαφόρων διαμέτρων,
·        Κουλούρες διαφόρων χάλκινων καλωδίων,
·        Μία κουλούρα ανοξείδωτου συρματοπλέγματος,
·        Μεγάλες ποσότητες διαφόρων οικοδομικών υλικών, (πρόκες, ορθοστάτες, μονωτικά, σύρματα δεσίματος κ.α.),
·        Εννέα ηλεκτρικούς τροχούς,
·        Έξι τριβεία,
·        Πέντε ηλεκτρικά τρυπάνια,
·        Τέσσερα κομπρεσέρ,
·        Τρεις αντλίες υδάτων,
·        Τρεις ηλεκτροσυγκολλήσεις,
·        Δύο χορτοκοπτικά,
·        Δύο αλυσοπρίονα,
·        Μία ηλεκτρογεννήτρια
·        Ένα δισκοπρίονο.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι μέρος των οικοδομικών εργαλείων και μηχανημάτων προέρχονταν από εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους υπεύθυνους των έργων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΣΥΛΛΗΨΗ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΣΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΩΝ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνελήφθησαν χθες (16-03-2016), σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 75χρονος ημεδαπός και η 67χρονη σύζυγος του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
 

***

Ανακοίνωση σχετικά με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης άδειας οπλοφορίας σε πολίτες για την ατομική τους ασφάλεια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015, τροποποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας.
Ειδικότερα προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων που περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου, για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με Απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι:
·      συντρέχουν στο πρόσωπό τους ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλεια τους να είναι δυνατή  η χορήγηση της αιτούμενης άδειας και
·      δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 18 του Ν. 2168/1993).
Όσοι πολίτες είναι ήδη κάτοχοι άδειας οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, πριν τη λήξη της άδειας και κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών ανανέωσης της, εφόσον κριθεί με απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υποβάλλονται άπαξ στις εν λόγω εξετάσεις.
Επισημαίνεται ότι μόνο ο υποψήφιος που κρίθηκε ότι διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις θα υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ κατά το χρόνο παραλαβής της προαναφερόμενης Απόφασης, θα προσκομίζει παράβολο αξίας εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εξέτασης ή απουσίας του υποψήφιου:
·      Αν η εξέταση ακυρωθεί χωρίς υπαιτιότητα του υποψηφίου, το παράβολο παραμένει σε ισχύ και χρησιμοποιείται στην επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων.
·      Αν ο υποψήφιος δεν συμμετάσχει σε προγραμματισμένη εξέταση, λόγω κωλύματος που καθιστά την παρουσία του αδύνατη, πρέπει αυτό να δηλώνεται με αίτησή του στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης. Σε αυτή τη περίπτωση η εξέτασή του προγραμματίζεται σε άλλη ημερομηνία και δεν καταβάλλει το παράβολο εκ νέου.
·      Αν η απουσία του υποψηφίου από την προγραμματισμένη εξέταση είναι αδικαιολόγητη, η αξία του παραβόλου δεν επιστρέφεται. 
Σημειώνεται ότι, εάν ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις, έχει δικαίωμα επαναξέτασης και υποχρεούται στην εκ νέου καταβολή του παραβόλου.
Για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερομένων πριν τις εξετάσεις, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να μελετήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, ανάλογα με τον τύπου του όπλου, το οποίο επιθυμούν να φέρουν για την ατομική τους ασφάλεια (ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι, ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με περίστροφο και ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι ή περίστροφο).
Πατήστε εδώ για να δείτε τα ερωτηματολόγια.
Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, πατήστε εδώ για να δείτε την με αριθμό 3009/2/39-μ’ (ΦΕΚ 2881/29-12-2015) από 29-12-2015 Υπουργική Απόφαση, ως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 59 από 22-01-2016

***

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου ιστότοπου τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων, παράνομου στοιχηματισμού και φοροδιαφυγής μέσω του διαδικτύου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος παράνομου ιστοτόπου που προσέφερε τυχερά παίγνια και στοιχηματισμό, μέσω διαδικτύου, στην xώρα μας.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια εμπεριστατωμένης ψηφιακής – διαδικτυακής έρευνας, διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένος ιστότοπος, λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια, διαφεύγοντας παράλληλα από τους προβλεπόμενους φόρους προς το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε, ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) του επίμαχου ιστοτόπου εδρεύουν σε χώρα της αλλοδαπής. 
Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων και την τήρηση του κατάλογου («black list») που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια.


Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για την διενέργεια τυχόν περαιτέρω ανακριτικών πράξεων, για τους δράστες που βρίσκονται στην αλλοδαπή.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους της αρμοδιότητάς τους, για τον εντοπισμό του ύψους της φοροδιαφυγής και τυχόν νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα η επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·        Τηλεφωνικά: 11188
·        Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERALERT
 ***

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη που πραγματοποιούσε απειλητικά και υβριστικά τηλεφωνήματα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής

Πρόκειται για 36χρονο ημεδαπό


Εξιχνιάστηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση υβριστικών και απειλητικών τηλεφωνημάτων στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, δικογραφία για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, πρόκληση ανησυχίας και εξύβριση.

Ειδικότερα, ο 36χρονος στις (30-4-2016) είχε τηλεφωνήσει δύο φορές, στο κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής, υβρίζοντας τους αστυνομικούς και απειλώντας για τοποθέτηση βόμβας στο  Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε χθες, (17-5-2016), το πρωί στην Πάτρα, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 36χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες τηλεφωνικές συνδέσεις, μια από τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει για την διαπράξει τα παραπάνω αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών



Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

 



Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης παλαιάς γέφυρας στο 165ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνική Οδού Αθηνών – Πατρών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.



Πιο συγκεκριμένα, από αύριο (18-5-2016), στις 15:00 το μεσημέρι μέχρι και την επόμενη μέρα (19-5-2016) στις 07:00 το πρωί, στην  Νέα Εθνική Οδό Αθηνών –Πατρών :



·        Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πάτρα, θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαβρύτων (Χ.Θ. 159,000) προς την Παλαιά Εθνική Οδό μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ανατολικού Αιγίου (ΧΘ. 172,500) όπου η κυκλοφορία θα επανέρχεται εκ νέου στη Νέα Εθνική Οδό.



·        Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από τον ανισόπεδο κόμβο Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 172,500) προς την Παλαιά Εθνική Οδο μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Καλαβρύτων (Χ.Θ. 159,000) όπου η κυκλοφορία θα επανέρχεται εκ νέου στη Νέα Εθνική Οδό.





Το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.