«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κλοπή φορτηγού στην Αμαλιάδα

 Οι δράστες με τροχό διέλυσαν το όχημα προκειμένου να το πουλήσουν ως ανταλλακτικά 

Μέρη του οχήματος βρέθηκαν σε αρδευτικά κανάλια της περιοχής και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη

Συνελήφθησαν χθες (28-3-2016) το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 27, 21 και 18 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα....

 οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, προχθές (27-3-2016) τα ξημερώματα, στην Αμαλιάδα αφαίρεσαν σταθμευμένο φορτηγό 52χρονου ημεδαπού το οποίο διέλυσαν προκειμένου πουλήσουν τα μηχανικά, ηλεκτρολογικά και μεταλλικά μέρη του.

Από την άμεση και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών δραστών οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν σε αρδευτικά κανάλια στο Παλαιοχώρι Αμαλιάδας αλλά και σε κοντινή απόσταση από την οικία του 27χρονου στην ίδια περιοχή πολλά μέρη του κλεμμένου οχήματος τα οποία αφού ανασύρθηκαν με τη βοήθεια γερανού αποδόθηκαν στον 52χρονο.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, μεταξύ άλλων, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Το μεταλλικό σκελετό του οχήματος (σασί),
•    Το ρεζερβουάρ καύσιμων,
•    Το εμπρόσθιο και το οπίσθιο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος,
•    Το καπό και το μπροστινό προφυλακτήρα,
•    Τον κινητήρα,
•    Το κιβώτιο ταχυτήτων,
•    Ένα κάθισμα επιβάτη,
•    Μια μεταλλική καρότσα,
•    Δυο πόρτες,
•    Το ταμπλό με τα όργανα και τους δείκτες λειτουργίας,
•    Τις αναρτήσεις και την εξάτμιση,
•    Ένα τροχό με τη ζάντα του,


Οι συλληφθέντες, οι οποίοι και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Διανομή δώρων και τροφίμων στα παιδιά των προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Εύβοια


Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος διανεμήθηκαν, σήμερα το πρωί, δώρα και τρόφιμα στα παιδιά των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα - Ευβοίας.

Στη διανομή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος Νικόλαος Γεωργακόπουλος.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Βασίλειος Βράντζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας και ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γιώργος Κουλιάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης εξέφρασε τις ευχαριστίες στον επικεφαλής Αξιωματικό του Κέντρου Φιλοξενίας, στους εθελοντές, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια προσφέρουν καθημερινά πολύτιμη βοήθεια, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, καθώς και στους συνδικαλιστικούς φορείς του Σώματος για την προσφορά των ειδών. Επιπλέον επεσήμανε ότι η αρωγή στους πρόσφυγες αποτελεί συστατικό στοιχείο της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία.       


***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 24 και 15 ετών

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί είκοσι περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθέντες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 155.000 ευρώ.


Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα αποτελούμενη από τρεις άνδρες, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είκοσι κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 25, 24 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (27-3-2016) τα ξημερώματα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία στην Πάτρα, αλλά έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας «κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια» είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο είκοσι κλοπές σε οικίες, οχήματα και επιχειρήσεις στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα και εργαλεία.

Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει :

•    Δώδεκα κλοπές σε οχήματα,
•    Εξι κλοπές σε οικίες,
•    Και από μια κλοπή σε κατάστημα ειδών διατροφής και σε αποθήκη με εργαλεία.


Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι τρεις δράστες από την παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 155.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας από τους αστυνομικούς συνελήφθη και η 33χρονη μητέρα του 15χρονου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή.