«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για λαθρεμπορία καπνού στο Αγρίνιο
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 68 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για λαθρεμπορία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα....
η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με κύκλωμα παράνομης εμπορίας και διακίνησης καπνού που δραστηριοποιούταν στην περιοχή του Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικού.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή των δύο συλληφθέντων, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (27-11-2015) στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (38) νάιλον σακούλες, που περιείχαν (39.017) γραμμάρια ακατέργαστου καπνού, έτοιμου προς πώληση, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση των συναλλαγών.
Οι ποσότητες καπνού που κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Μεσολογγίου για τον προσδιορισμό των αναλογούντων φόρων και δασμών, καθώς και των διαφυγόντων κερδών.
Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει η εμπλοκή αστυνομικού.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
 
***
Συνελήφθη ο δράστης που έσχιζε τα λάστιχα των αυτοκινήτων στο Μεσολόγγι
Πρόκειται για ένα 15χρονο ημεδαπό
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις
Συνελήφθη, σήμερα (27-11-2015) τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων φθορών.
Η σύλληψη του δράστη είναι απότοκος ενδελεχών ερευνών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου για την εξιχνίαση περιπτώσεων διάπραξης φθοράς σε ελαστικά αυτοκινήτων, που είχαν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη περιοχή του Μεσολογγίου.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 15χρονου, ενώ για την ανεύρεση του ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του.
Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης το τελευταίο 20ημερο, χρησιμοποιώντας σουγιά είχε προκαλέσει φθορές σε λάστιχα εννέα παρκαρισμένων οχημάτων στο Μεσολόγγι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 15χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής  ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (25-11-2015) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με αυτοκίνητο, στην Πάτρα και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε (1.072) γραμμάρια κάνναβης.

Ο δράστης προκειμένου να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες, με ιδιαίτερη επιμέλεια, στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκαν στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


***
Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης μετάδοσης και διάδοσης ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω διαδικτύου
Σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Προηγήθηκε καταγγελία 32χρονης ημεδαπής, πρώην ερωτικής συντρόφου του ανωτέρω, για κοινοποίηση αισθησιακών φωτογραφιών της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, για παράβαση των διατάξεων για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 32χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προέβη χωρίς τη συναίνεσή της, σε κοινοποίηση αισθησιακών φωτογραφιών της, μέσω προσωπικών μηνυμάτων σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα.
Στη καταγγελία της η 32χρονη επεσήμανε ότι, τις επίμαχες φωτογραφίες κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει ρητά να προβεί στην οριστική διαγραφή τους.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Μετά από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου δράστη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης.
Σε έρευνα που έγινε χθες (26-11-2015) το πρωί, στην οικία του 32χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και προσδιοριστεί επακριβώς ο βαθμός εμπλοκής του ανωτέρω στην καταγγελλόμενη πράξη.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID
•    Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR