«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Αμαλιάδα για ληστεία

Οι δράστες μαζί με ακόμη ένα συνεργό τους που αναζητείται λήστεψαν 88χρονη ημεδαπή στα Λεχαινά
Συνελήφθησαν, χθες (19-5-2015) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 38 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός 41χρονου ομοεθνή, συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο και...
παραμονή στη Χώρα.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Ειδικότερα, οι τρείς δράστες από κοινού, στις (18-5-2015) τα ξημερώματα, στα Λεχαινά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισήλθαν σε οικία 88χρονης ημεδαπής, και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν μια τηλεόραση και άλλα αντικείμενα μικρής αξίας.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, ενώ ο 38χρονος και ο 27χρονος εντοπίστηκαν και συνέληφθησαν χθες (19-5-2015)  στην Αμαλιάδα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες πώλησαν στον 35χρονο ομοεθνή τους μέρος των κλοπιμαίων, ενώ σε ερευνά που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 35χρονου στην Μυρσίνη Ηλείας, εντοπιστήκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στη παθούσα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 38χρονου και του 27χρονου δράστη προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
***

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για μαστροπεία στην Πάτρα
Ο δράστης εξωθούσε στην πορνεία δύο αλλοδαπές μέσω διαδικτύου
Συνελήφθη, χθες (19-5-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μία αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, για κατοχή  και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και πλαστογραφία πιστοποιητικών, ενώ σε βάρος 24χρονης, ομοεθνούς της, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν σε ιστοσελίδα, αγγελία, που διαφήμιζε την 27χρονη και την 24χρονη, χωρίς να αναφέρει τα στοιχεία τους, να  προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες στην Πάτρα.
Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο, επικοινώνησε με τις δράστιδες και όταν ζήτησε συνάντηση μαζί τους εκείνες του απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ προκειμένου να συνευρεθούν μαζί του. Ο αστυνομικός συμφώνησε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό και προγραμμάτισε ραντεβού, με τις δύο δράστιδες, χθες (19-5-2015) το βράδυ,  σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Πάτρα. 
Αφού προσημειώθηκε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό των (180) ευρώ, ο αστυνομικός συναντήθηκε με τις δράστιδες στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο, και όταν αυτές παρέλαβαν τα χρήματα, ο αστυνομικός αποχώρησε προφασιζόμενος προσωπικούς λόγους.
Στη συνέχεια, ο 53χρονος, που ανέμενε σε κοντινή απόσταση από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο εντός του αυτοκινήτου του, επιβίβασε σε αυτό τις δράστιδες, οι οποίες του παρέδωσαν μέρος του προσημειωμένου χρηματικού ποσού.
Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι ακινητοποίησαν τους δράστες  και τους συνέλαβαν.
Σε σωματικές έρευνες που ακολούθησαν στον 53χρονο και τις δράστιδες, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που κατείχαν από κοινού και επιπλέον στον 53χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και (240) ευρώ.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων της 27χρονης προέκυψε ότι κατείχε κλεμμένη άδεια παραμονής και παραποιημένο διαβάτηριο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 24χρονης υποβλήθηκε στον Δημόσιο Κατήγορο Πατρών.

***

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για κλοπή στην Πάτρα

Αφαίρεσε από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (19-5-2015) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές (18-5-2015) το βράδυ, στην Πάτρα, ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει τσάντα ημεδαπής,  που περιείχε το χρηματικό ποσό των -130- ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα, τη στιγμή που καθότανε σε παγκάκι και τράπηκε σε φυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 
***
Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν (9) άτομα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ναρκωτικά και καταδικαστικές αποφάσεις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού, πραγματοποίησε σήμερα (20-5-2015), το πρωί, μία ακόμη στοχευμένη δράση, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Ε’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αρμόδιου συνεργείου της Δ.Ε.Δ.Η.Ε., σε καταυλισμό Ρομά, στο Ριγανόκαμπο Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν εννέα (9)  άτομα.

Αναλυτικότερα :

•    Επτά (7) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 26 μέχρι 56 ετών για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών.
•    Ένας (1) 34χρονος ημεδαπός με καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με ποινή καθείρξεως πέντε (5) ετών για διακεκριμένες κλοπές.
•    Ένας (1) 29χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς όπως προέκυψε από την προανάκριση, πούλησε τον τελευταίο μήνα σε 38χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει συλληφθεί, ποσότητα ηρωίνης συνολικής χρηματικής αξίας 250 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών και Εφετών Πατρών.

Σημειώνεται ότι οι στοχευμένες δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν.