«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(5η/2014 Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

             Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, την Διαχειριστική Αρχή Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπ. Εργασίας, την Κ.Ε.Δ.Ε.  και την Ε.Ε.Τ.Α.Α. να μεριμνήσουν ώστε:
             Να μην υπάρξει καμία νέα μείωση στην χρηματοδότηση των Κ.Δ.Α.Π.& Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ Α. για τη νέα χρονιά 2014-2015 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.
             Οι δομές Κ.Δ.Α.Π. το 2012 υπέστησαν τεράστια μείωση χρηματοδότησης της τάξης του 50% και τα Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ Α. το 2013 μείωση 22%, με αποτέλεσμα  να...
αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες, αδυνατώντας πολλές φορές να καλύψουν τις μισθοδοσίες του απαιτούμενου από την νομοθεσία προσωπικού, τα ενοίκια και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα των Δομών. Η παραμικρή μείωση θα σηματοδοτήσει το κλείσιμο  Δομών με μικρή δυναμικότητα παιδιών.
   Σας καλούμε να απορρίψετε, ως αναποτελεσματικό, οποιοδήποτε σενάριο νέας μείωσης της χρηματοδότησης και ως άστοχη οποιαδήποτε πρόταση υποχρηματοδότησης των ΚΔΑΠ με την αιτιολογία ότι: «οι άλλες δομές είναι πιο σημαντικές, τα  ΚΔΑΠ είναι περιττά ή πολυτέλεια» όπως  συνηθίσαμε να ακούμε τα τελευταία χρόνια από αυτοδιοικητικούς και Υπουργούς. Αντιθέτως, σας καλούμε να ενισχύσετε τη χρηματοδότηση με σκοπό να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας για δωρεάν κοινωνικές παροχές και να δοθεί μία λύση που δεν θα αφορά πάλι μόνο στην εξασφάλιση της ερχόμενης περιόδου αλλά των επόμενων ετών συνολικά. Οι κοινωνικές δομές των Ο.Τ.Α. αποτελούν πλέον το μόνο στήριγμα για όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι υπερήλικες και τα παιδιά.