«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Ηλεία που είχαν διαφύγει από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων

Συνελήφθησαν χθες (30-9-2013) το πρωί, στο Κατάκολο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 16 και 14 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων όπου κρατούνταν.

Ειδικότερα...
ο 16χρονος και ο 14χρονος που κρατούντα με διατάξεις των κ. Ανακριτών Ηλείας και Κορίνθου, στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου για κλοπές, είχαν διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο και Μάιο αντίστοιχα και αναζητούνταν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους

Οι δύο συλληφθέντες είχαν διαφύγει πρόσφατα από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων στο Βόλο όπου κρατούνταν

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις κλοπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου σπείρα  αποτελούμενη από τέσσερις ανηλίκους ημεδαπούς  η οποία διέπραττε κλοπές στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα  για διάπραξη κλοπών κατʼ εξακολούθηση.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο ακόμα ανήλικοι συνεργοί των συλληφθέντων ηλικίας επίσης 16 και 14 ετών οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Επισημάνεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο και Μάιο αντίστοιχα από το ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου όπου κρατούνταν με  διατάξεις των κ. Ανακριτών Ηλείας και Κορίνθου, για κλοπές. (Σχετικό σημερινό Δελτίο τύπου μας).

Ειδικότερα οι τέσσερις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, τις τελευταίες  είκοσι μέρες, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών χρησιμοποιώντας  συγκεκριμένη μεθοδολογία εντοπίζοντας μικρά ανασφάλιστα παράθυρα ή  διαρρηγνύοντας αυτά, έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών  όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και  άλλα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί  εννέα κλοπές σε οικίες που αφορούν τις εξής περιοχές. Αναλυτικότερα :

 Πέντε στον Πύργο
 Δύο στα Χανάκια
 Και δύο στο Λαμπέτι

Επίσης οι τέσσερις δράστες είχαν αφαιρέσει και δύο Ι.Χ. Επιβατηγά  αυτοκίνητα από την περιοχή της Γαστούνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός στη Γαστούνη, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 65.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (30-9-2013) το πρωί, στη Γαστούνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 46χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 46χρονου, εργολάβου οικοδομών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 67.917,81 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».