«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Οι απεργοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση, ενόψει των νέων μέτρων εργασιακών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών…που επίκεινται.
Στην αρχή της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.
Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η κ. Γεωργία Τσομώκου από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Ακολούθησε ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ του νομού Αιτωλ/νίας και πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου κ. Κώστας Μαργιώλης.
Ο κ. Κ. Μαργιώλης είπε, ανάμεσα στ’ άλλα:
«Το ΠΑΜΕ καλεί σε Παλλαϊκό ξεσηκωμό, χωρίς καμία αναμονή, χωρίς δισταγμούς, σε κάθε τόπο δουλειάς και στις γειτονιές να σημάνει συναγερμός. Την αμέσως επόμενη στιγμή, από την εξαγγελία των νέων αντιλαϊκών μέτρων, πρέπει να προκληθεί σεισμός από τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται στο δρόμο και θα βροντοφωνάζουν.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ!
Διαβεβαιώνουμε ως εργαζόμενοι ως ταξικό κίνημα ότι δε θα σταματήσουμε τους αγώνες μας έως ότου τσακίσουμε όσους τσακίζουν το μέλλον μας.
Τα αποκρουστικό, αντιδραστικό σχέδιο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, από κοντά και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που για μια ακόμα φορά μας ζητάει να γίνουμε, με πρόσχημα την ενότητα, το αναγκαίο ντεκόρ της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να εκφωνεί λόγους ο Παναγόπουλος και ο Παπασπύρος, καθώς και άλλοι εργατοπατέρες σ’ όλη την Ελλάδα, εναντίων των κακών αγορών που βάλλουν κατά της δύσμοιρης κυβέρνησης, που προσπαθεί να μας προστατεύσει.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία! βρίσκονται επίσης τα αστικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, έντυπα και ηλεκτρονικά. Τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό, με τον μπαμπούλα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τα σαρωτικά μέτρα σε βάρος του. Το ίδιο και ορισμένα τοπικά ΜΜΕ όπου συκοφαντούν, λοιδωρούν και επετίθονται στους αγώνες των εργαζόμενων, στο ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ, σα γνήσιοι γλύφτες της εξουσίας.
Το μαύρο μέτωπο, κυβέρνησης, ΕΕ, κομμάτων του Ευρωμονόδρομου δηλώνει ευθέως, ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για ανατροπές και αλλαγές. Είναι ευκαιρία γι’ αυτούς, να ξεκάνουν τις εργατικές κατακτήσεις 10ετιών. Είναι ευκαιρία να ξεπαστρέψουν, όσα τους υποχρέωσε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο, να παραχωρήσουν προς όφελος της εργατικής τάξης. Αυτοί οι στόχοι κρύβονται πίσω από τις περισπούδαστες αναλύσεις, καλοπληρωμένων παπαγάλων, περί ευκαιριών που προσφέρει η κρίση.
Κατεδαφίζουν ότι απέμεινε από ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνουν και αυτές τις συντάξεις πείνας, μειώνουν τους πενιχρούς μισθούς, καταργούν τις ΣΣΕ, θωρακίζουν νομικά και επεκτείνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, εμπορευματοποιούν πλήρως την Υγεία και την Παιδεία, φοροεπιδρομούν εναντίον του εργατικού –λαϊκού εισοδήματος.
ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ
ΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ, ΠΙΟ ΚΑΙΡΙΟ
…Την ώρα όμως που χρεοκοπούν τα νοικοκυριά, μπουκώνουν από κέρδη τα μονοπώλια.
Για του λόγου το αληθές ακούστε: 579 δις έχουν στα σεντούκια τους οι τράπεζες. Οι καταθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων είναι 277 δις 17 δις ετοιμάζονται να δώσουν τα επόμενα χρόνια για τις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις σε Γαλλικά και Γερμανικά μονοπώλια. Και αυτά είναι μόνο μια γεύση. Όταν το δημόσιο χρέος είναι 300 δις περίπου.
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες
Μας κοροϊδεύουν! Ένα δρόμο έχουμε. Να τους κόψουμε το βήχα με τους αγώνες μας. Η πάλη μας θα γίνει εφιάλτης τους. Ο λαός όταν θέλει μπορεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του!
Απαιτείται τώρα η καταδίκη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι πεμπτοφαλαγγίτες του κεφαλαίου, μέσα στο εργατικό κίνημα. Ένας είναι ο συνδικαλιστικός πόλος συσπείρωσης των εργαζόμενων. Το ΠΑΜΕ!
Εμείς ξέρουμε, ότι τον πλούτο που παράξαμε και παράγουμε τον καρπώνεται μια χούφτα κοινωνικών παρασίτων, που μπορεί να μην ξέρουν κατά που πέφτουν οι επιχειρήσεις τους.
Με την κλιμάκωση της πάλης του ταξικού κινήματος, ο εργάτης που ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχει την ευκαιρία να διορθώσει την ψήφο του. Να εγκαταλείψει οριστικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ο κάθε χώρος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, απειθαρχίας και ανυπακοής στις επιταγές του κεφαλαίου για νέες θυσίες. Να γίνει ορμητήριο αντεπίθεσης, για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα:
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!
Το εργατικό κίνημα βγαίνει πιο δυναμωμένο. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά οργανώνοντας την πάλη, βάζοντας εμπόδια και φραγμούς στα σχέδιά τους. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε δίκιο. Εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου. Αυτό που μας δίνει δύναμη, είναι ΟΙ ΙΔΕΕΣ και το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ, που ανοίγει το δρόμο, δίνει διέξοδο από το ζόφο της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων, τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η εργατική τάξη είναι η βασική παραγωγική δύναμη της κοινωνίας, αυτή είναι που πρέπει να διαφεντεύει αυτό που δημιουργείται από το μόχθο της. Συνεχίζουμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω, από την αρχή της διαχωριστικής γραμμής, ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα, με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή όλων μας στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 8 Μάρτη. Τιμάμε φέτος τα 100 χρόνια απ’ την καθιέρωση της 8ης Μάρτη, ως παγκόσμια ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων των γυναικών, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση. Η μέρα αυτή έχει ξεχωριστή σημασία, σε μια περίοδο που το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, επιδρομούν σε βάρος των εναπομείναντων δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών…
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ!»
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου. Οι συγκεντρωμένοι ακολούθησαν τη διαδρομή Μπαϊμπά-(πλατεία Καραπανέϊκα)- Κακαβιά-Σκαλτσοδήμου-(πλατεία Ειρήνης)-Παπαστράτου και κατέληξαν ξανά στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, όπου και διαλύθηκαν, αφού έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 8 του Μάρτη!.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας