«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Είκοσι χρόνια Διαδίκτυο

Τα εικοστά του γενέθλια γιόρτασε την περασμένη βδομάδα το World Wide Web (www) και ένας εκ των ιδρυτών του παραδέχθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία σ' αυτό το φαινόμενο που δεν του αρέσουν.
Το Διαδίκτυο μεγαλώνει και τα γενέθλια του World Wide Web θυμίζουν ότι ξεπερνάει τις παιδικές αρρώστιες και αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται νέα προβλήματα.
Η δημιουργία του παγκόσμιου ιστού (www) από τον ιδιοφυή προγραμματιστή, Τιμ Μπέρνερς-Λι και άλλους επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Φυσικής (CERN) άνοιξε το δρόμο για την εκρηκτική διάδοση του Ίντερνετ, που άλλαξε την καθημερινότητά μας.
Ο Μπέρνερς-Λι και οι συνάδελφοί του από το CERN, όπως ο Ρόμπερτ Καγιό - ο οποίος κατασκεύασε το σύστημα προκειμένου να επιτρέψει σε χιλιάδες επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο να βρίσκονται σ' επικοινωνία - μετέχουν την Παρασκευή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα για το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο της Επιστήμης του Ιστού, ενός ακόμη δημιουργήματός του.
Πηγή Κειμένου: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP