Κανονικά διεξήχθησαν σήμερα, οι δημοτικές εκλογές και στο Καινούργιο του δήμου Θεστιέων. Για πρώτη φορά οι συνδημότες μας, ψήφισαν για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.
Μικρή δυσκολία είχαν κάποιοι ψηφοφόροι, στη σταυροθέτηση των υποψηφίων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ψηφοδελτίων του δήμου.
Που έπρεπε να τεθεί μέχρι ένας σταυρός προτίμησης σε υποψήφιο της Δημοτικής Περιφέρειας Θεστιέων, ένας σταυρός σε υποψήφιο από τις υπόλοιπες Εκλογικές Περιφέρειες και μέχρι δύο σταυρούς σε υποψήφιους της Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου. Τελικά τα μικροπροβλήματα ξεπεράστηκαν, με τις συχνές ενημερωτικές επεμβάσεις των δικαστικών αντιπροσώπων.
Στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας τα πράγματα ήταν πιο απλά, που ο ψηφοφόρος είχε τη δυνατότητα να θέσει μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης. Άκυρα πάντως θα υπάρξουν, αναλογικά περισσότερα από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες και εξ’ αιτίας αυτών των δυσκολιών.
Αισθητή θα είναι και η αποχή. Συγκεκριμένα στο 136 εκλογικό τμήμα, στο Γυμνάσιο στο Καινούργιο, από 449 εγγεγραμμένους μέχρι τις 05:30 μ.μ. είχαν ψηφίσει μόνο 260 ψηφοφόροι!